Müge Anlı ''Sevgi İzi''ni Azerbaycan'a götürdü

GİRİŞ TARİHİ:  01.03.2019, 11:06
Müge Anlı ''Sevgi İzi''ni Azerbaycan'a götürdü

Sevgi İzi Projesi hayata geçtiği ilk andan itibaren ülkemizin her köşesinde uygulanmaya başladı.

Müge Anlı ve ekibi bu proje için yurt dışından çok sayıda davet aldı. Sevgi İzi'nin ilk durağı ise kardeş ülke Azerbaycan oldu. Müge Anlı, Abşeron Rayon İcra Hâkimiyeti Başçısı İrade Gülmemmedova'nın daveti üzerine geçtiğimiz hafta sonu Azerbaycan'a gitti.

Azerbaycan'a ziyaretini gerçekleştiren Anlı'yı, Havalimanı'nda, Sevgi İzi Azerbaycan Temsilcisi Gülgün Gocayeva ve Sevgi İzi uygulama merkezi Vimay-Med Clinik Direktörü, Elnare Umayeva çiçeklerle karşıladı. Azerbaycan'da da soluksuz izlenen Müge Anlı'nın ülkelerinde Sevgi İzi'ni başlatacağı haberini alan Azerbaycan Medyası, Sevgi İzi Etkinliği'ne büyük ilgi gösterdi. Müge Anlı, Sevgi İzi Azerbaycan Temsilcisi Gülgün Gocayeva ve Vimay-Med Clinik Direktörü Elnare Umayeva ile birlikte Hazer TV'de yayınlanan Sağlıkla Programı'na konuk oldu; Vefa Sadıkova'ya Sevgi İzi'ni anlattı.

Sevgi İzi Projesi, Azerbaycan Televizyonları Ana Haberleri'nde de geniş yer buldu. Müge Anlı, Sevgi İzi Projesi'ni tanıtmak üzere Azerbaycan'ın önde gelen isimleriyle, Haydar Aliyev Merkezi Konferans Salonu'nda bir araya geldi. Türk Büyükelçiliği Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Müşaviri Namık Ata ve Basın Müşavir Yardımcısı Habil Aliyev, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Engelli Çocuk Aileleri, Hastane Başhekimleri Ve Doktorlar Davete Katılanlar arasındaydı.

Azerbaycan Tembeli Milletvekili Ganire Paşayeva yaptığı konuşmada Sevgi İzi'nin Azerbaycan için çok önemli olduğunu dile getirdi. Ardından; mikrofon başına geçen Çocuk ve Kadından Sorumlu Devlet Komitesi Muavini Sadakat Kahramanova, "Türkiye'den gelen bu Sevgi İzi, Azerbaycan'ı bürüyecek ve Azerbaycan-Türk Sevgisi mükemmelleşecek" diyerek temennilerini dile getirdi.

Özel Rehabilitasyon Merkezi Sorumlusu Almara Melikova'nın Sevgi İzi için yaptığı konuşma ise herkesi duygulandırdı.
Açılış sonunda Sevgi İzi Azerbaycan Temsilcisi Gülgün Goceyava, Sevgi İzi Kaydını, www.benibuldular.com sitesi üzerinden anlattı ve Azerbaycan'da ilk Sevgi İzi numarası alınmış oldu. Azerbaycan'daki İlk Sevgi İzi Vimay-Med Clinik Hastanesi'nde 16 yaşındaki Aydan Semetova'ya uygulandı.
Sevgi İzi uygulamasının ardından Müge Anlı, Abşeron Rayon İcra Hâkimiyeti Başçısı İrade Gülmemmedova'nın rehberliğinde Bakü'yü gezdi. Bakü'nün tarihi güzellikleri gezen Anlı, Şehitler Anıtı'nda şehirlerimiz için dua etti.
CANLI YAYIN