Aşıksam gözüm kararır!

GİRİŞ TARİHİ:  01.03.2019, 11:06
Aşıksam gözüm kararır!

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'ın Esra'sı Sevcan Yaşar'dan özel açıklamalar...

atv'nin fenomen haline gelen dizisi 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'da 'Esra' karakterini canlandıran Sevcan Yaşar, Günaydın'a konuştu.

Oyunculuğa nasıl başladınız?
İzmirliyim. Biyoloji bölümünü bitirdim. Şu anda Yeditepe Üniversitesi'nde Tiyatro Bölümü'nde okuyorum. Daha önce 'Aramızda Kalsın', 'Kayıp Şehir' ve 'Böyle Bitmesin' gibi kısa süreli dizilerde rol aldım. Okul ve oyunculuk şu anda birlikte gidiyor.

Diziye nasıl katıldınız?
Bu dizinin olmasını en baştan beri çok istiyordum. Çünkü içimden bir ses bu dizide olmam gerektiğini söylüyordu; projeyi çok beğenmiştim. Deneme çekimlerine gittim ve kabul edildim.

Dizide canlandırdığınız 'Esra' karakterinin hangi özelliği size cazip geldi?
'Esra'; ailesi memur olan, terbiyeli, kendi halinde bir kız ama aynı zamanda da çok aşık bir kadın. Ben 'Esra'nın en çok aşkından etkilendim. 'İlyas' için ölebilir. Çok korkusuz davranıyor. Onunla bu yönümüz biraz benziyor. Ben de aşık olduğum zaman cesur olabiliyorum, gözüm kör olabiliyor. Sevdiğim insanlar için her şeyi yapabilecek duruma gelebiliyorum. Kendimden çok sevdiğim insanları düşünüyorum. Onlara karşı çok korumacı oluyorum. O yüzden ailem için ölebilirim.

Aynı zamanda da öğrencisiniz. Bu tempoya nasıl yetişiyorsunuz?
Diziden arta kalan zamanlarda okula gidiyorum. Okulu da çok seviyorum. Daha önce biyoloji okumuştum. Şu an gerçekten istediğim bölüm olduğu için okuluma severek gidiyorum. Biyolojiyi de seviyordum ama tiyatro benim için daha mutluluk verici oldu. Ailemde doktorlar, memurlar var; başta benim oyuncu olmama şaşırdılar.

Karşı çıktılar mı?
Çıktılar tabii, 'Yapma, setlerde sürüneceksin' dediler.

Tiyatro yapmak ister misiniz?
İnşallah en kısa zamanda bir tiyatro oyununda rol almak isterim. Bundan sonraki kariyer planlamamda tiyatro ve sinema var.

Oyuncu olarak herkesin canlandırmak istediği bir karakter vardır. Peki sizin de hayalini kurduğunuz bir rol var mı?
Açıkçası bunu düşünmedim hiç! Ancak beni zorlayacak karakterler çok hoşuma gidiyor, beni heyecanlandırıyor. Avukat ya da doktor gibi karakterleri oynamak, beni hiç cezbetmiyor. Zorluklar yaşamış, belki psikolojik sorunları olan birini canlandırmayı çok isterim.

Anı mı yaşarsınız, yoksa planlı mı hareket edersiniz?
Ben her zaman hislerimle hareket ederim. Tabii ki planlarım da var ama bunlar da hislerime göre oluyor.

Dizi çok kısa zamanda fenomen oldu. Bunu neye bağlıyorsunuz?
Setteki enerjiye çok inanıyorum. Ben böyle bir set daha önce görmedim. Herkes birbirini çok seviyor, herkes birbiriyle ilgili, yani tam bir aile gibiyiz. Setteki enerjimiz bence işe de yansıyor. Herkes birbirine karşı çok saygılı ve en önemlisi aramızda ego problemi olmadan çalışıyoruz. Tabii ki senaryo da çok güçlü. Her hafta nasıl bir senaryo gelecek diye ben de heyecanla bekliyorum. Gelen senaryoyu bir anda okuyup bitiriyoruz.

Siz de diziyi izliyor musunuz?
İzliyorum tabii ki. Ailem de izliyor. Onların dizide en sevdiği karakter ise 'Hayriye Anne'.

CANLI YAYIN