Bir mucize daha gerçek oldu!

GİRİŞ TARİHİ:  01.03.2019, 11:05
Bir mucize daha gerçek oldu!

Almanya’dan gelen Sami Schwarz’ın babası Zeki Özlek bulundu.

Almanya Berlin'de yaşayan Sami Schwaz, bugün canlı gelerek Müge Anlı ve ekibinden 38 yıldır görmediği babasının bulunması için yardım istedi. Berlin'de bir sigorta şirketi sahibi olan, Sami Schwaz'ın hayat hikâyesi 1977 yılında Alman annesinin Erica ve Türk olan babası Zeki Özlek'le tanışmasıyla kaderi çizildi.

Duvarla ayrılan hayatlar
Doğu Almanya vatandaşlarının Batı Almanya'ya kaçmalarını önlemek için kurulan Berlin Duvarı'nda sadece Batı Almanya vatandaşlarının geçmesine izin veriliyordu. 1977 yılında Batı Berlin'de yaşayan Zeki Özlek, bir gün gezinti amaçlı duvarın diğer tarafına Doğu Berlin'e geçti. Orada ise Sami'nin annesi Erica ile tanıştı. Arkadaş olup vakit geçiren çiftin bu yakınlığı kısa sürede bir ilişkiye döndü. Tanışmalarının üzerinden geçen birkaç aylık bu sürede ise Erica bu ilişkiden hamile kaldı. Fakat devletin katı kuralları bir araya gelmelerinde sürekli engeller çıkardı. Erica, Doğu Berlin'de yaşadığı için Zeki Bey'in yanına yani Batı Berlin'e geçemiyordu. Bir oğlu olduğunu öğrenen Zeki Özlek bir yaşına kadar oğlunu ziyarete gitmeye devam etti. Fakat bir yıldan sonra kendisinden bir daha haber alınamadı. Üzücü olan ise Erica hanımın Zeki Özlek hakkında hiçbir bilgi sahibi olmamasıydı. Nerede yaşadığı, ne iş yaptığı, nereye gittiği hakkında hiçbir bilgisi yoktu.

Sami Schwaz babasını bulmak için Almanya'dan stüdyoya geldi
Aradan yıllar geçti. Sami Schwaz yıllar boyunca babasından haber alamadı. Babasız büyüdüğü içinse o duyguları hiçbir zaman baba oğul ilişkisini tatmadı. Fakat bugün stüdyoya geldi ve babasının bulunmasını istedi. Müge Anlı, Sami'ye buraya gelmek nasıl aklı geldi diye sorunca, "Türk olan birçok müşterim var. Bir gün bir müşterime babamın Türk olduğunu ama onu tanımadığımı söyledim. Kısaca hayat hikâyemi anlattım. O da anlattıklarım üzerine telefonuna sarıldı ve hemen sizin programınızı aradı. Sonra da bana dönüp haftaya Türkiye'ye programa babanı bulmaya gidiyorsun" dedi gördüğünüz gibi bugün de buradayım. Sami Schwaz, daha önce babamı aramadım çünkü onu tanımıyordum. Özlemiyordum. Anneme sordum babamı bana bildiklerini anlattı ama onunda bildiği bir şey yoktu, çünkü o da babamı tanımıyordu. Zaman içinde merak etmemeye başladım. Ama yaşım ilerleyince babanın, ailenin ne olduğunu daha iyi anladım o yüzden onu görmek, bulmak istiyorum. Babamın bir tane fotoğrafı var ona çok benziyorum. Almanlara pek benzemiyorum Zaten Almanya'da yaşarken oradaki insanların da dikkatini çekiyordum. Çünkü onlar gibi değildi dış görüntüm yabancılara benziyordum. Berlin'de yaşarken bazı bölgelerde bu yüzden bana sokaklarda sataşanlar bile oldu.

Müjdeli haber kısa sürede geldi
Sami'nin hayat hikâyesini dinledikten kısa bir süre sonra yayına müjdeli haber geldi. Sami'nin babası Zeki Özlek canlı yayına bağlandı ve kendisinin oğlunu aradığını ama hiçbir zaman izini bulamadığını ve oğlunun kendisine çok benzediğini söyledi. Sami ise yaşanan bu mucize karşısında şaşkınlık içerisindeydi. Bu kadar çabuk olacağını bilmiyordum. Keşke programa daha önce gelseydim. Babamı göreceğim için çok heyecanlıyım.

CANLI YAYIN