Berlin duvarının ayırdığı baba - oğulun buluşması

GİRİŞ TARİHİ:  01.03.2019, 11:05
Berlin duvarının ayırdığı baba - oğulun buluşması

Sami Schwarz ve babası Zeki Özlek 38 yıl sonra canlı yayında kavuştu.

Almanya Berlin'de yaşayan Sami Schwaz, bugün canlı gelerek Müge Anlı ve ekibinden 38 yıldır görmediği babasının bulunması için 5 Nisan günü canlı yayına geldi ve yardım istedi.

1977 yılında Batı Berlin'de yaşayan Zeki Özlek'in, duvarın diğer tarafına Doğu Berlin'e geçmesiyle başlayan hikâye dün Müge Anlı'da ekranlara geldi. Zeki Özlek'in, Doğu Berlin'de Erica'yla yaşadığı aşktan dünyaya gelen Sami yıllarca babasını görmedi. Erica, Doğu Berlin'de yaşadığı için Zeki Bey'in yanına yani Batı Berlin'e geçemiyordu. Bir oğlu olduğunu öğrenen Zeki Özlek bir yaşına kadar oğlunu ziyarete gitmeye devam etti. Fakat bir yıldan sonra kendisinden bir daha haber alınamadı. Üzücü olan ise Erica hanımın Zeki Özlek hakkında hiçbir bilgi sahibi olmamasıydı. Nerede yaşadığı, ne iş yaptığı, nereye gittiği hakkında hiçbir bilgisi yoktu.

Sami Schwaz ve baba Zeki Özlek Almanya'dan stüdyoya geldi

Bu hayat hikâyesinden sonra dün Sami için kaderinin çizgisi değişti. Canlı yayına bağlanan telefonun diğer ucunda görmediği ve tanımak istediği babası vardı. Bu güzel konuşmadan sonra Zeki Özlek ve diğer çocukları Sami'ye kavuşmak için bugün canlı yayına geldiler. Baba Zeki Özlek, "Almanya'da her şey çok ani gelişti. Bazı sebeplerden dolayı Türkiye'ye geri dönmek zorunda kaldım. Erica'yla duvarın diğer tarafında tanıştık. 2-3 yıl birlikte olduk. Sami'ye hamile olduğunu biliyordum. Hatta ismini de ben verdim oğluma. Ama sonra Almanya'dan sınır dışı edildim. Daha sonrada dönüp arayamadım her zaman oğlum burnumda tüttü. Onlar gelip beni bulur diye bekledim hep.

Sami Schwaz, ise babasını bulduğu için hem çok mutlu hem de çok şaşkındı. "Bu kadar kısa sürede babamı bulabileceğimi tahmin etmedim. Çok şaşkınım heyecan içindeyim. Bir anda ağabeylerim ablalarım, yeğenlerim oldu. Babam bulduğuma çok seviniyorum. Sizlere yardım ettiğiniz için çok teşekkür ederim. Bundan sonra babamla bu kadar ayrı kalmayacağım sürekli ziyaretine geleceğim.

CANLI YAYIN