''Kendimi başka meslekte düşünemiyorum''

GİRİŞ TARİHİ:  01.03.2019, 11:05
''Kendimi başka meslekte düşünemiyorum''

Uzun zamandır Kapadokya'da yaşıyorsun, bölgeyi, sana hissettirdiklerini ve yaşamını anlatır mısın?

Kapadokya için her zaman sihirli derlerdi, bunu orada yaşamaya başlayınca çok daha iyi anladım. Gerçekten öyle. Enerjisi çok yüksek bir yer, dilek dilerken dikkatli olmak lazım (gülümsüyor). Genelde set dışında arkadaşımız Mete Açıkgöz'ün sahibi olduğu Şıra Restaurant'da vakit geçiriyorum; manzarası çok güzel ve huzur veriyor bana. Bazen set çıkışları da orada hep beraber yemek yiyoruz. Onun dışında oteldeyim genelde...

Otel odanı nasıl dizayn ettin, sonuçta ev gibi hissetmek önemli?

Benim için yaşadığım alan, uyuduğum yer çok önemli bu yüzden otel odamı da evim gibi dizayn ettim. Yatakta kendi yatak örtülerim, battaniyem, salon kısmında koltuklarım, Apple TV, her şeyim aynı evimdeki gibi... Köpeğim Mira'nın yatağını bile götürdüm.

Mavi karakteri sana neler kattı?

Senaristlerimiz o kadar güzel bir Mavi sundular ki bana; ilk okuduğumda âşık oldum ve hemen onu oynamak istedim. Şu anda yarattığımız Mavi'yi çok seviyorum. İlk bölümlerdeki o asi halleri bana çok benziyor aslında. Mesela olaylara karşı dik duruşu, haksızlığa gelememesi ve kendi doğrularını çok net bir şekilde savunması... İkinci sezon daha ılımlı bir Mavi var karşımızda; olaylara ve başına gelenlere karşı eskisi gibi fevri değil, daha olgun tavırlar sergiliyor. Bu noktada bana kişisel olarak bir şeyler katıyor tabii. Mavi'den daha sakin olmak gerektiğini öğreniyorum.

Aslında karakterinden çok farklı birisin, giyimin, hayatın... Normal yaşantında nasıl birisin biraz anlatır mısın?

Yaşam tarzı olarak evet, çok farklıyız Mavi'yle... Ben daha modern, daha gezmeyi seven ve daha neşeli biriyim. Dışarıda vakit geçirmeyi, yeni yerler keşfetmeyi ve dans etmeyi çok seviyorum. Genelde grubun çılgınıyımdır.

Oyunculuk kariyerinde neler hayal ediyorsun?

Son nefesime kadar oynayabilmek... Olabildiğince farklı karakter canlandırmak ve her gün daha fazla şey öğrenerek büyümek. İleride de bu bilgilerimi yeni nesil oyunculara aktarabilmek için bir okul.

Farklı karakterleri canlandıran birisin, bundan sonra nasıl bir karakter hayal ediyorsun?

Oynamak istediğim o kadar çok rol var ki ama bu tabii ki iyi bir senaryoyla doğru orantılı. Bir sonraki işimin bir önceki işimden farklı olmasına dikkat ediyorum. Ama tabii bazen hayat sana hiç düşünmediğin çok güzel şeyler sunabiliyor. O yüzden tek bir rol, tek bir karakter söyleyemem.

Oyuncu olmasaydın ne yapardın?

Bu hayatta hiçbir şey beni oyunculuktan daha çok mutlu edemez. Başka bir meslekte kendimi düşünemiyorum.

Sosyal medya ile aran nasıl? Nasıl kullanıyorsun? Önemsiyor musun?

Sosyal medyayı çok seviyorum ve çok önemsiyorum çünkü seni sevenlerle arandaki en güçlü bağ orası. Ben de elimden geldikçe sık sık kullanıyorum. Oraya hayatımdan kesitler yüklemek, fotoğraflarımı paylaşmak hoşuma gidiyor.

Örnek aldığın, idolün bir oyuncu var mı?

Meryl Streep'in duruşuna, oyunculuğuna hayranım. İlerde onun gibi anılmak isterim.

Çekimler sırasında en zorlandığınız an hangisiydi?

Eksi 28 derecede dış gece çekimlerimiz oldu... Haliyle soğuk işimizin önünde en büyük engel. Zaman zaman soğuktan replikleri söyleyemediğimiz anlar çoktu.

Neden oyunculuğu bu kadar seviyorsunuz? Size ne katıyor?

Benim nefes aldığım, enerji dolduğum, huzur bulduğum alan oyunculuk. Neden bu kadar sevdiğimi bilmiyorum ama çok seviyorum (gülümsüyor).

Birlikte kamera karşısına geçmek istediğiniz bir jön var mı?

Her oyuncunun kendine göre özellikleri ve güzellikleri var. Birkaç kişiyle sınırlamam doğru olmaz.

Zamanda yolculuk şansın olsa hangi zaman dilimine gitmek isterdin, niye?

Peygamberimizin yaşadığı döneme gitmek isterdim. Bir kez onu görebilmek için.

Cumartesi Sabah - Sonat Bahar

CANLI YAYIN