Bülend Özveren, yıllar sonra çok merak ettiği yarışmacı koltuğunda

GİRİŞ TARİHİ:  01.03.2019, 11:05
Bülend Özveren, yıllar sonra çok merak ettiği yarışmacı koltuğunda

Seyircinin kendisini TRT'de sunduğu "Banko" ve "Bülend Özveren ile Joker" isimli yarışma programlarından tanıdığı Bülend Özveren, dünyanın en çok seyredilen ve en çok kazandıran bilgi ve kültür yarışması "Kim Milyoner Olmak İster?"de yarışmacı koltuğuna oturuyor.

Murat Yıldırım'ın sunumuyla "Kim Milyoner Olmak İster?", bu akşam saat 20.00'de atv'de.

Bülend Özveren kimdir?
Televizyon dünyasının usta isimlerinden spiker ve sunucu Bülend Özveren (1943) İstanbul'da dünyaya geldi. Eğitim hayatına Sultanahmet İlköğretim Okulu'nda başlayan Özveren, eğitimine Saint Benoit Fransız Lisesi ve Galatasaray Lisesi'nde yatılı olarak devam ettti.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazanan ve burada 3. sınıfa kadar okuyan usta sunucu, daha sonra TRT tarafından açılan prodüktörlük sınavlarına girmiş ve İstanbul Radyosu'ndaki kursu birinci olarak tamamlamıştır. 1965 yılında TRT İstanbul Radyosu'nda çalışma hayatına atılan Bülent Özveren, daha sonra 7 sene de İzmir Radyosu'nda çalışmıştır. Üniversite eğitiminin kaydını İzmir Ege Üniversitesi İktisat Fakültesi'ne aldırmış ve 1971 yılında mezun olmuştur. İlk canlı yayın televizyon deneyimini de 1971 yılında gerçekleştirmiştir. İyi derecede İngilizce ve Fransızca bilmektedir. Bülend Özveren, 1975'ten 2012'ye kadar "Eurovisyon Şarkı Yarışmaları"nı naklen sunmuştur.

"Kim Milyoner Olmak İster?"in bu akşamki tanıtımını izlemek için tıklayın

CANLI YAYIN