Emrah Akduman 'Beni Bırakma'yı anlattı!

GİRİŞ TARİHİ:  01.03.2019, 11:05
Emrah Akduman 'Beni Bırakma'yı anlattı!

Daha önce günlük bir dizide yer almış mıydınız?
Hayır, günlük dizide ilk defa oynuyorum. Beş ay boyunca çok yoğun tempoda çalıştık. Sezon finali yaptık ama daha yeni başlıyoruz aslında. Daha önce birkaç dizi ve sinemada yer aldım ama bu dizi benim için çok farklı bir deneyim oldu.

"İlgi beni mutlu ediyor"

Ne açıdan?
Böylesine yoğun bir karakteri ilk defa canlandırdım. Günlük dizide halka dokunduğunuzu daha çok anlıyorsunuz. Bunu ben haftalık diziden daha çok gözlemledim açıkçası. Dizimiz Ocak'ta yayına girdi ve her geçen bölüm izleyici kitlesini artırdı. Halka dokunmayı başardık.

Halkın ilgisi ne hissettiriyor size?
Çok mutlu oluyorum. Tarık karakterini benimsediklerini görüyorum. Gerçek reyting, sokaktan aldığım tepkiler.

Dizinin gündüz kuşağında yayınlanması açısından çekinceleriniz var mıydı başlarken?
Hikayeyi okuduktan sonra o endişem ortadan kalktı. İnsanları farklı diyarlara götüren, günlük rutinlerinden uzaklaştıran bir iş yapıyoruz. Yapım şirketimiz zaten günlük dizi konusunda oldukça deneyimli.

Tempo olarak nasıl bir fark var haftalık dizilerle?
Haftalık diziyle günlük dizinin çalışma temposu arasında bir fark yok. Burada fark yaratan şey mekan. Biz diziyi Ankara'da çekiyoruz; onun verdiği kolaylık var. İstanbul'daki kaos ortamı Ankara'da yok.

Tarık karakteri özelinde nasıl bir sorumluluk hissettiniz?
Tarık, hikayeyi besleyen ana karakterlerden biri. Tabii bu büyük sorumluluk. Sayar Ailesi, Ankara'nın en büyük ailelerinden. Bu varlıklı ailenin en büyük oğlu Tarık, ailenin ve şirketin veliahdı.

Tarık'ın hikayesi son bölümlere doğru çok çarpıcı hale geldi. Biraz bahseder misiniz?
Tarık, aile değerlerine çok bağlı bir adam. 30 yaşına kadar aşkla tanışmamış. Şirketin diğer ortağının kızı Meltem'le sözleniyor, 10 yıl sözlü kalıyor. Bir gün köye arsa bakmaya gittiğinde karşısına Sıla çıkıyor ve ondan çok etkileniyor.

Bundan sonra ne olacak?
Tarık, Sıla'yla evli ve ona çok aşık. Bu uğurda şirketindeki konumundan bile ayrılmayı göze alıyor. Bundan sonraki hayatını Sıla'yla geçirmek istiyor ama Meltem onları rahat bırakmayacak.

Oyunculuğa nasıl merak sardınız?
Babam Devlet Tiyatrosu emeklisi ve senaryo yazarı. Annem de yıllarca özel tiyatrolarda oynadı. İçinde büyüdüğüm, çok da yabancısı olmadığım bir sektör. İster istemez içimde yer etmiş. Sahneye ilk çıktığımda hissettiğim heyecanla bu işi yapmam gerektiğini anladım. Sonra eğitimler aldım, hala da almaya devam ediyorum.

Esas patlamayı nerede yaptınız sizce?
Esas patlamayı bu diziyle yaptım diyebilirim. Esasen patlama demeyelim de daha fazla kitlelere ulaştığım iş "Beni Bırakma" oldu.

Sabah/Günaydın

CANLI YAYIN