Esrarengiz aileye canlı yayında gözaltı!

GİRİŞ TARİHİ:  01.03.2019, 11:05
Esrarengiz aileye canlı yayında gözaltı!

Türkiye'nin gündemine oturan Palu ailesi olayıyla ilgili Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği harekete geçti. Palu ailesi fertleri ve Tuncer – Emine Ustael hakkında gözaltı kararı verildi. Kocaeli Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla, "Kasten adam öldürme suçu" kapsamında, Palu ailesi Meryem ve Melike Tahnal cinayeti ile ilgili gözaltı kararı verildi. Bu sabah yine Müge Anlı'nın programına katılan Palu ailesi fertleri canlı yayında gözaltına alındı. Program devam ettiği sırada asayiş büro ekipleri önce Palu ailesinin Kocaeli'ndeki evine baskın yaptı, daha sonra Müge Anlı canlı yayında Cumhuriyet Başsavcılığı'nın gözaltı kararını okudu ve Tuncer ve Emine Ustael çifti de kelepçelenerek gözaltına alındı. Gözaltı işlemi uygulanan Palu Ailesi, Kocaeli Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğüne götürülmek üzere ekiplerle beraber yola çıktı.

Müge Anlı canlı yayında gözyaşlarını tutamadı, sosyal medya #MügeAnlı etiketiyle sallandı!
Yaşanan gelişmeler hız kazanıp, Emine ve Tuncer çifti gözaltına alındıktan sonra küçük çocuklara yapılan istismar, işkence ve işlenen bu cinayetler Müge Anlı'nın ağlamasına sebep oldu. Yaklaşık 1 aydır devam eden Palu ailesinde yaşananlara artık dayanamayarak gözyaşlarını tutamadı. Türkiye'nin bu ara en çok konuşulan olaylarından biri halen Palu ailesinin son dakika gözaltı kararıyla #MügeAnlı etiketiyle twitter da en çok konuşulan olarak birinci sıraya girdi.

Cinayet, tecavüz, gasp ve tehdit iddiaları, Palu Ailesi kan dondurdu!
Türkiye son günlerde Palu Ailesi'ndeki, kan donduran itirafları konuşuyor. Geçtiğimiz haftalarda Müge Anlı ile Tatlı Sert'e çıkan Palu Ailesi fertlerinin canlı yayında anlattıkları ise her geçen gün ekran başındakileri şoke etti. Kayıp aile fertleri Meryem ve Melike Tahnal'ı aramak için çıkan Palu ailesi ile ilgili ortaya atılan iddialar tüm Türkiye'nin gündemine oturdu. Ailenin damadı Tuncer Ustael isminin çevresinde şekillenen olaylar zincirinde cinayetten tecavüze, çocuk istismarından sadizme varana kadar birçok iddia ortaya atıldı.

Kabus, damat Tuncer'le başladı!

Palu ailesi, baba Harun, anne Havva, beş çocuk (Fatih, İsa, Emine, Meryem ve Ayşe Melek), dört torun (ikisi Meryem-Ahmet çiftinin çocukları Melike ve Recep Tayyip, diğer ikisi Emine- Tuncer çiftinin çocukları yine bir kız bir erkek) fertlerinden oluşmaktaydı. Ailenin kabusu, Tuncer Ustael ismindeki damadın aileye katılması ile başladı. Ailenin, baba Harun'a ait 4 evi, anne Havva'ya babası tarafından verilen Üsküdar'daki bir ev de olmak üzere 5 evi vardı. Emine, Tuncer Ustael ile evlenirken Meryem de Ahmet Tahnal ile evlendi. Tuncer Ustael kayınbiraderi İsa'ya, kız kardeşine uygunsuz işler yaptırtıldığı iddiasıyla eniştesi Ahmet'i öldürttü. Bu suçu, cinayet aletinin üzerinde İsa'nın parmak izleri olmasına rağmen ailenin babası Harun Palu üstlendi. İddialara ve aile fertlerinin ifadelerine göre kendisini Yarı Hoca olarak tanıtan Tuncer Ustael geride kalan aile fertlerine işkence uygulayıp cinsel istismarda bulunuyordu. Eşi öldüğü için ailesi ve Tuncer'in yanında kalmaya devam eden Meryem ise tecavüz ve işkencelere maruz kalmaya devam ediyordu. Tuncer bu sırada aileyi etkisi altına alarak kendi üstlerine bulunan 5 dairenin tapusunu üzerine geçirip sattı. Palu ailesini de "ölen damadınız Ahmet'in ailesi peşinizde" yalanı ile kandıran Tuncer, Meryem'e kredi çektirerek bir araba aldı ve 10 kişilik aile bu aracın içerisinde 3 ay boyunca yaşadı. Bu sırada Havva'yı uyaran Havva'nın kardeşi Emine Tahnal ve diğer kardeşi Yusuf Şipşak'ı "eve büyü yaptılar" diye suçlayıp aileye düşman etti diyerek aileyi iyice korkuttu.

Önce Meryem daha sonra küçük kızı Melike…

İlerleyen zamanlarda Tuncer, yemeğine ilaç katılarak kendisine tecavüz ettiğini iddia ettiği Meryem'i, öldürülen eşinin ailesine haber uçurmak ile suçladı. İddialara göre Tuncer, Meryem'i ağaca bağlı bir şekilde darp edip, aç bırakarak ölümüne sebep oldu. Kayınbiraderi İsa ile birlikte de Meryem'in cesedini bölgede bir yere gömdüler. Meryem öldükten sonra 4 kişilik çekirdek aileden (Ahmet, Meryem, Recep Tayyip ve Melike) yanlarında sadece Melike kaldı. Bu işkenceler Melike ile birlikte devam etti…

Tuncer, Melike'ye henüz 6 yaşındayken tecavüz etti. Karnı iltihap kapıp şişen küçük kızın hamile kalmaması ve sübyan cinleri öldürmek için kıza ispirto ve sirke içirdi. Sonrasında da korkup karnına taş bağladı. Bu işkencelere dayanamayan Melike vefat ediyor.

Her şey Müge Anlı'da ortaya çıktı!

Aileden geriye tek kalan Recep ise Mayıs 2008 yılında Tuncer'in işkencelerinden kaçarak sokakta bir yerde bayılıyor ve bulan kişiler tarafından karakola teslim ediliyor. Karakol nezaretinde gönderildiği muayenede vücudunun çeşitli yerlerine (özellikle kaba etlerine ve makatına) iğneler batırıldığı, tecavüze uğradığı, büyük işkenceler gördüğü ve aç olduğu doktor raporu ile belirlendi. Çocuk, bunları yapanın eniştesi Tuncer ve dayısı İsa olduğunu söylese de Tuncer ve İsa bu işten cezasız çıkıyor, Recep Tayyip ise yurda yerleştiriliyor. Temmuz 2008'de bu sefer Tuncer'in in oğlu Enes, Eyüp Sultan'da kayıplara karışıyor. Yarım saat sonra bir karakolda olduğu haberi gelip karakola gidildiğinde aile, durumu örtbas etmek için "maskeli kişiler çocuğu kaçırdı" diyor. Bunun üzerine çocuk muayeneye gidiyor. Muayenede çocuğun, kuzeni Recep Tayyip gibi işkence ve cinsel istismara tâbi tutulduğu ortaya çıkıyor. Ancak Recep Tayyip'in dosyası ile bu dosya arasında bir bağ kurulamıyor. Çocuk, baba Tuncer'e iade ediliyor. 1,5 yıl önce bir psikolog, Tuncer ve Emine çiftinin çocuklarını korumaya alınmasını sağlıyor. Ancak artık çok geç kalınmış, çocukların yüzde seksen oranında akıl sağlığı bozuk olduğu ortaya çıkıyor. Tuncel ise bir yandan da Emine Tahnal (Meryem'in teyzesi), kardeşi Yusuf Şipşak (Meryem'in dayısı) ve öldürülen Ahmet'in kardeşi Halit'in peşlerinde olduğunu, mahalleye para dağıttığını, onları öldürmek istediği gibi hikâyeler anlatarak aileyi yıllarca sürecek bir paranoyanın içine itiyor.

Hapishaneden çıkan baba, kızının ve torunun öldüğünü öğrenince akli dengesini kaybediyor!

Baba Harun, hapishaneden çıkıp olanları duyunca oğlu Fatih, kızı Ayşe Melek ve karısı Havva'yı alıp Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuyor. Tahkikat devam ederken Tuncer, aileyi yine bir şekilde avucunun içine alıyor. Aile ifade değiştirirken Tuncer'in karşısında kalan tek kişi Harun, şizofreni teşhisi ile Fatih'in vasiliğinde kalıyor ve onun da artık iddiaları geçersiz kalıyor.

Tuncer önce itiraf etti, ardından yer gösterdi!

Meryem Tahnal'ın eniştesi Tuncer Ustael, canlı yayında yaptığı açıklamada; "Meryem'i öldürüp Tütünçiftliği Sahili'ne gömdüler. Kayınvalidem Havva'yı telefonda konuşurken duydum" diyerek, Müge Anlı'ya yer gösterdi.
Müge Anlı'daki bu itirafı ihbar kabul eden Kocaeli Emniyeti, vakit kaybetmeden harekete geçti. Tütünçiftliği Sahili'ne kadavra köpekleri ve iş makinaları getirildi. Kazı çalışmaları başlatıldı. Geçen hafta Körfez ilçesi Tütünçiftlik sahilindeki alanda kadavra köpekleriyle yapılan incelemelerin ardından başlatılan ve hala devam eden çalışmalarda toprak altından kemik parçası çıktı. Bulunan kemik parçası incelenmek üzere polis ekiplerince çıkartılırken, çalışmalar bulunan kemik parçasının olduğu alanda yoğunlaştırıldı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aileyi tedavi altına alacaklarını açıkladı.

Suç dolu hikayesiyle tüm Türkiye'nin konuştuğu Palu ailesi ve Tuncer Ustael olayıyla ilgili Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı da devreye girdi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Palu ailesi için sağlık tedbiri alınacağını ifade eden Bakan Zehra Zümrüt Selçuk'un özel olarak talimat verdiğini aktardı. Bakanlık, Palu ailesi hakkında sağlık tedbiri alacaklarını açıkladı.

Palu ailesi olayında Tuncer ve Emine ''Cinayet'' suçlamasıyla gözaltına alındı...

CANLI YAYIN