Müge Anlı’nın yayınları üzerine 5 yıl önce kapanan dosyalar yeniden açıldı 6 tutuklama gerçekleştirildi!

GİRİŞ TARİHİ:  01.03.2019, 11:05
Müge Anlı’nın yayınları üzerine 5 yıl önce kapanan dosyalar yeniden açıldı 6 tutuklama gerçekleştirildi!

Türkiye'nin gündemine oturan Palu ve Ustael ailesi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

9 Ocak Çarşamba günü yayında çıkan bilgiler ve görgü tanıklarının korkmadan verdikleri ifadeler sonrasında Çarşamba günü Kocaeli'nde Palu ailesi, Müge Anlı ile Tatlı Sert canlı yayında ise Ustael gözaltına alınmışlardı.

Müge Anlı bugünkü canlı yayında, "Bu olaylar zinciri 2008 yılında başlıyor ve bugüne kadar devam ediyor. Kayıp Meryem ve kızı Melike hakkındaki dosya 2006 yılında takipsizlikle sonuçlanıyor. Bu dosya kapanmıştı. Bu çocuk ve annenin kaybıyla ilgili süregelen bir dosya yoktu. Palu ailesinin canlı yayına gelmesiyle beraber, görgü şahitlerinin de ifadeleri üzerine dava yeniden açıldı ve polis tahkikata yeniden başladı.

Anlı, "Savcımıza, Kocaeli Emniyetine ve bildiklerini canlı yayında korkmadan anlatan tüm izleyicilerimize teşekkür ediyorum"

Anlı, Sayın savcımıza teşekkür ediyorum. Kapatılmış bir dosyayı yeniden açtı ve elini taşın altına koydu. Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü'ne, cinayet masasına ayrıca teşekkür ediyorum. Onlarda ailenin canlı yayında konuk olduğu süre boyunca kapatılmış bir tahkikatı yeniden yaptılar. Cinayetler 2008 yılında işlenmişti. Dosya kapanmıştı. Sizler, şahitler, programı izleyen izleyiciler sayesinde bu dosya yeniden açıldı. Ve şimdi dört günlük gözaltı süresi sonrası hem Palu ailesi fertleri hem de Ustael çifti önce ifade için savcılığa daha sonra tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildiler. Ve dün akşam saatlerinde aile fertlerinin tamamı "kasten adam öldürme, canavarca hislerle adam öldürme ve soy bağından birini öldürme suçlarından" ayrı ayrı cezalandırılmak üzere mahkemeleri açılarak cezaevine gönderildiler. Özellikle kafa karışıklığına mahal vermemek için söylemek istiyorum, kapatılmış bir dosya yeniden açıldı. Dosya bitmişti. Bu zanlılar ellerini kollarını sallayarak geziyorlardı. Bu yüzden Kocaeli emniyetine, cinayet dün işlenmişçesine büyük bir gayretle tüm emeklerini ortaya koyan emniyete, savcımızın konuya duyarsız kalmamasına. İzleyicilerimize, Palu ailesinin kiracısı olup gördüklerini anlatmaktan vazgeçmeyen izleyicilere herkese teşekkür ediyorum. Adalet yerini buldu. Devam eden yayın yasağından dolayı her şeyi söylemeyeceğim fakat hepsi suçlarını itiraf ettiler. Aile fertlerinin hepsi Baba Harun Palu hariç, (bu olaylar yaşanırken kendisi zaten habersizdi ve cezaevindeydi) Melike ve Meryem'i 2008 yılında öldüğünü, (aile fertleri Tuncer'in Meryem'i aç bırakmasından dolayı öldüğünü kabul ediyor) ve gömdüklerini kabul ediyorlar.

CANLI YAYIN