Çarşamba gününün galibi

GİRİŞ TARİHİ:  06.02.2020, 10:42
Çarşamba gününün galibi

Çarşamba gününün galibi Kuruluş Osman!

Çarşamba akşamları atv'de ekranlara gelen Kuruluş Osman, yayınlandığı dokuzuncu bölümüyle Tüm Kişiler' de % 12,53 izlenme oranı ve % 27,08 izlenme payı, 20+ABC1'de % 12,83 izlenme oranı ve %28,48 izlenme payı alarak 100 program arasında birinci oldu.

Yapım, proje tasarım ve senaryosu Mehmet Bozdağ'a ait; genel yönetmenliğini Metin Günay'ın ve başrolünü Osman Bey karakteriyle Burak Özçivit'in üstlendiği 'Kuruluş Osman'ın dokuzuncu bölümü yine büyük ilgiyle karşılandı.

Kuruluş Osman'ın dokuzuncu bölümünde; Alişar Bey'in istekleri ve tavrı Dündar Bey'i küplere bindirirken Alpleri ve obayı da hareketlendirdi. Obasının zora düşmesini göze alamayan Osman, Kalonoz'u öldürdüğü gerekçesiyle Alişar Bey'in mahkemesine çıkmayı kabul etti. Bamsı Bey olanlardan habersiz oğlunun katili Salvador'un gerçek niyetini anlamaya çalışırken; Samsa Çavuş ve alpler, Osman'ı Alişar'ın adamlarının elinden kurtardı. Osman, askerlerden duyduğu Moğollardan gelen altın kervanını vurmakla Samsa Çavuş ve Abdurrahman Çavuş'u görevlendirdi. "Müslüman olarak ölmek istiyorum" diyen Salvador, Bamsı Bey'i ikna etti ve yoldaşı oldu. Osman, Alişar Bey'in konağına yetişti ve Sofia'nın karşısına Salvador'u şahit çıkardı. Salvador'un Yenipazar baskını emrini Sofia'dan aldığını ve ganimetleri Alişar Bey'e iade edeceğini söylemesiyle Alişar, Sofia'yı tutuklattı. Sofia'nın tutuklanmasıyla dara düşen Yannis, bir sonraki hamlesini Alişar Bey'e Müneccim Abdül kılığında yanaşarak yaptı ve kerametine inandırmayı başardı. Yannis, bir yandan Alişar Bey'i altınları çalanın Kayılar olduğuna inandırırken. diğer yandan Nizamettin'ı kullanarak Sofia'nın kurtulmasını sağladı. Alişar tehdidi nedeniyle obada tedbir alan Dündar Bey, Osman'ı başyardımcısı ilan ederek herkesi şaşırttı. Alişar Bey'e güvenini kaybeden Dündar Bey, Osman'dan kızı Aygül'le evlenmesini istedi. Diğer yanda Şeyh Edebalı'dan kızı Bala Hatun'u kendisi için Alişar Bey, adamların Kayı erlerini gördükleri yerde indirmeleri talimatını verdi. Alişar Bey'in adamlarının tuzağına düşen Gündüz'ün ağır yaralı olarak obaya getirilmesi ortalığı karıştırdı. Gündüz'ün tedavisi için obanın kadınları seferber olurken, Osman ağabeyine saldıranları bulmak için harekete geçti...

Kuruluş Osman 9. Bölümü izlemek için tıklayın

CANLI YAYIN