Müge Anlı’dan Kadınlara Çağrı: “Gücümüz Yeter”

GİRİŞ TARİHİ:  27.02.2020, 12:24
Müge Anlı’dan Kadınlara Çağrı: “Gücümüz Yeter”

atv'nin başarılı sunucusu, yılların en güvenilir ismi Müge Anlı ve FINISH, kadınların hayallerini gerçekleştirmek üzere el ele verdi. Her hafta Çarşamba saat 12.55'te atv ekranlarında Müge Anlı ile Tatlı Sert'in ardından yayınlanacak programın ikinci bölümünde, Menekşe Taş'ın hayalleri gerçek oluyor.

Gücümüz Yeter'in ikinci bölümüne konuk olan Menekşe Taş, 13 çocuklu bir ailenin kızı olarak Ardahan'da dünyaya geldi ve okuma yazmayı hiç öğrenemedi. Evlendikten sonra eşiyle İstanbul'a taşınan Menekşe Taş, 2012 yılından sonra hayatının en zor günlerini yaşamaya başladı. Çünkü hayat arkadaşı, 39 yıllık eşi geçirdiği trafik kazası sonucunda ayağını kaybetti. Çok zor günler geçirdiğini anlatan Taş, "Eşimin kazasından sonra maddi olarak çok sıkışmaya başladık. Her gün hastaneye gidiyorduk, kimseden yardım almak istemiyordum. Bu yüzden eşime refakat ettiğim dönemlerde hastanede atkı örüp satmaya başladım. Bacağını kaybeden eşim emekliye ayrılmak zorunda kaldı. Daha sonra kendisine kanser teşhisi konuldu. Kemoterapi görmeye başladı. Maddi yardım istemiyordum ama manevi olarak destek olacak, yardım edecek de kimsem yoktu. Bir gün gelinim bana giymediği eski kıyafetlerini verdi ve ihtiyaç sahibi olan birilerine vermemi rica etti. O anda aklıma bir fikir geldi. Bu kıyafetleri pazara götürüp satabilirim dedim sonra denemeye başladım. İlk haftasında biraz bocaladım ama daha sonra yılmadan devam ettim. Bir yandan da eşimin tedavisi devam ediyor ve evde ona bakacak kimse olmuyordu. Ama tedavi için para kazanmalıydım, bu yüzden pazara giderken eşimi battaniyeye sarıp yanımda götürüyordum. Eşimi maalesef hayatta tutmayı başaramadık. Onun vefatıyla çok üzüldüm, zor günler geçirdim ama işimi de bırakmadım. Şimdi ise hayalim çalıştığım pazarda kendime ait bir tezgahım olması" dedi.

Menekşe Taş'ın bu hayalini duyan Müge Anlı, Finish ile birlikte hayalini gerçekleştirmek için kolları sıvadı, kendisine semt pazarında 1 yıllık kirası ödenmiş olan bir tezgah satın alarak içerisini de satmak üzere yeni kıyafetlerle doldurdu. Hayalinin gerçek olduğu gören Menekşe Taş ise Müge Anlı ve Finish ekibine teşekkür ederken mutluluk gözyaşlarına hakim olamadı.

Araştırmalara göre iş gücüne katılmamış kadınların yarısından fazlası iş aramamalarına gerekçe olarak ev işlerini gösteriyor. Bu duruma çözüm bulmak üzere hayata geçirilen projenin çıkış noktasını "Hayatımız ev işleriyle uğraşarak geçiyor. Buna dur demek bizim elimizde. Hadi mutfaktan çıkın, başarmak üzere harekete geçin. Çünkü hayallerimizi gerçekleştirmeye, dünyamızı güzelleştirmeye GÜCÜMÜZ YETER" sözleriyle ifade eden Müge Anlı, iş fikri ya da projesi olan kadınları GucumuzYeter.com adresindeki başvuru formunu doldurmaya çağırıyor.

Kendi iş fikri ya da planlarını hayata geçirmek isteyen kadınlar, girişimcilik projelerini Müge Anlı'ya anlatıyor ve işlerini kurmak üzere Finish'in desteğiyle çalışma dünyasına giriyorlar.

CANLI YAYIN