Sigara yasağı hangi alanları kapsıyor?

GİRİŞ TARİHİ:  12.11.2020, 23:53 GÜNCELLEME TARİHİ:  13 Kasım 2020 Cuma, 18:28
Sigara yasağı hangi alanları kapsıyor?

Sigara nerelerde içilebilir?

Sigara yasağı hangi illeri kapsıyor?

Salgınla mücadele için çok önemli bir adım atıldı bugün. Mücadelenin en önemli ayağı, virüsün yayılımını durdurmak malum. O önemli adım da bunun için atıldı. Sigara içmek artık "sokakta da" yasak. İç işleri bakanlığı, bir genelgeyle duyurdu bu kararı. Peki hangi illeri kapsıyor?

Hemen belirtelim. İstisnasız tüm illeri. Toplum sağlığı için, kapalı alanlarda sigara içmek zaten yasaktı biliyorsunuz. Şimdi kapsam genişledi. Sokağa taştı. Gerekçe; yine toplum sağlığı. Ama içinde çok önemli bir detay var. Koronavirüs detayı. Sigara içerken, haliyle maskeler iniyor ve eğer virüs varsa, duman yoluyla, etrafa çok daha hızlı yayılıyor. İşte bunun önüne geçmek için kondu sigara yasağı. Sigara kullanalar şimdi şöyle bir soru sorabilir. Ki gün içinde sokaktan çokça duyduk bu soruyu. Peki biz nerede sigara içeceğiz? O noktada da yasağın kapsamına bakmak gerekiyor. Çünkü, açık alandaki her yer yasağa dahil değil.

Virüs tehdidine aldırış etmeden maskelerini indiriyorlar. Üstelik bu kalabalıkta riske girmelerinin sebebiyse, sigara! Tiryakileri zor günler bekliyor. İçişleri bakanlığı 81 ile genelde gönderdi. Yasak bütün cadde ve sokakları kapsamıyor. Özellikle kalabalık olan ve trafiğe kapalı alanlar yasak kapsamına alınacak. Trafiğe kapalı olan caddelerden biri de istiklal caddesi, yani artık burada da vatandaş sigara içemeyecek. Yasağın başlamasıyla birlikte polis de denetimdeydi. Tiryakiler karara tepkili. Yasak alanlarda sigara içmenin cezasıysa 900 lira.

CANLI YAYIN