"İnsan yapımı en hızlı araç hangisine doğru gitmektedir?" Kim Milyoner Olmak İster 9 Mayıs 2021

GİRİŞ TARİHİ:  09.05.2021, 22:33 GÜNCELLEME TARİHİ:  09 Mayıs 2021 Pazar, 23:07
"İnsan yapımı en hızlı araç hangisine doğru gitmektedir?" Kim Milyoner Olmak İster 9 Mayıs 2021

Kim Milyoner Olmak İster’de heyecan sürüyor. 1 Milyon TL para ödülüne ulaşmak isteyen yarışmacılar zorlu sorulara yanıt vermeye çalışıyor.

Kim Milyoner Olmak İster atv ekranlarında Kenan İmirzalıoğlu'nun sunumuyla birbirinden farklı yarışmacıları konuk etmeye devam ediyor. Her hafta en iyi bilgi sorularını bilmek için yarışan yarışmacılar, hedeflerine ulaşmak için çaba harcıyor.

Sinop Üniversitesi, Sınıf Öğretmenliği Bölümü'nde okuyan Murat Çakan sorulara verdiği cevaplarla başarılı bir yarışma performansı izletti. Üniversite eğitiminin yanında bir şantiyede duvar ustası olarak çalışan Çakan, bu sayede üniversite süresince eğitim masraflarını karşıladığını anlattı.

Kim Milyoner Olmak İster'de Murat Çakan ne kadar kazandı?

9 Mayıs Kim Milyoner Olmak İster yayınında Kenan İmirzalıoğlu'nun sorularına yanıt vermek için ter döken Murat Çakan, 30 Bin TL'lik soruyu açtırmayı başardı. Bu aşamada bir genel kültür sorusuyla karşılaşan genç yarışmacı, soru üzerine oldukça düşündü.

Kim Milyoner Olmak İster yarışmacısı Murat Çakan'ı düşündüren soru:

Şu anda saatte 420.000 kilometrenin üzerinde bir hızla ilerlemekte olan ve hızı her geçen saniye artan insan yapımı en hızlı araç hangisine doğru gitmektedir?

A) Güneş'e

B) Ay'a

C) Sirius Yıldızı'na

D) Neptün'e

Doğru Cevap: Güneş'e

NASA'nın Güneş'i incelemek için gönderdiği Parker Güneş Sondası hız rekoru kırıyor. Kim Milyoner Olmak İster Parker Güneş Sondası sorusuyla yarışmacıyı zorlarken gündemdeki önemli bir konuya da dikkat çekmiş oldu.

Kim Milyoner Olmak İster her Pazar atv ekranlarında 1 Milyon TL'ye ulaşacak yarışmacısını arıyor. Siz de 1 Milyon TL'ye ulaşmak için Kenan İmirzalıoğlu ile yarışmak isterseniz hemen başvurunuzu yapabilirsiniz.

9 Mayıs Kim Milyoner Olmak İster'de Murat Çakan 30 Bin TL'yi aldı mı?

CANLI YAYIN