Kadayıf dolgulu tatlı nasıl yapılır?

GİRİŞ TARİHİ:  01.07.2025, 14:15 GÜNCELLEME TARİHİ:  02 Temmuz 2025 Çarşamba, 16:28
ABONE OL
Kadayıf dolgulu tatlı nasıl yapılır?

Mutfak Bahane'de günün tatlısı "Kadayıf dolgulu tatlı"

Kadayıf dolgulu tatlı tarifi için gerekli malzemeler

Hamuru için gerekli malzemeler:

1 yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı irmik
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yarım paket tereyağı 100 gram (oda sıcaklığında)
3 çay bardağı un

İç harcı için gerekli malzemeler:

100 gram taze kadayıf
100 gram tereyağı

Şerbet için gerekli malzemeler:

5 çay bardağı şeker
6 çay bardağı su
Yarım limon suyu

Kadayıf dolgulu tatlı nasıl yapılır?

  1. Kaynatılan şerbet soğuması için kenara konur. Tereyağı tavada eritildikten sonra kadayıf küçük parçalar halinde ufalanıp yağda kavrulur.
  2. Tatlı hamuru için bütün malzemeleri karıştırıp hamur yoğurulur ardından 15 eşit parçaya ayrılıp yuvarlanır.
  3. İçli köfte yapar gibi hamurun ortası oyulur ardından kadayıfı içten koyup hamurun ağzı kapatılır ve tepsiye dizilir üzerine yumurta sarısı sürülür.
  4. Önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirilir.
  5. 5 dakika dinlenen tatlının üzerine soğuk şerbet dökülüp ağzı kapatılır ve şerbetin çekmesi beklenir.

Herkese afiyet olsun…

Mutfak Bahane bölümlerini izlemek için tıklayın!

CANLI YAYIN