Mutfak Bahane'de günün tatlısı "Kadayıf dolgulu tatlı"
Kadayıf dolgulu tatlı tarifi için gerekli malzemeler
Hamuru için gerekli malzemeler:
1 yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı irmik
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yarım paket tereyağı 100 gram (oda sıcaklığında)
3 çay bardağı un
İç harcı için gerekli malzemeler:
100 gram taze kadayıf
100 gram tereyağı
Şerbet için gerekli malzemeler:
5 çay bardağı şeker
6 çay bardağı su
Yarım limon suyu
Kadayıf dolgulu tatlı nasıl yapılır?
- Kaynatılan şerbet soğuması için kenara konur. Tereyağı tavada eritildikten sonra kadayıf küçük parçalar halinde ufalanıp yağda kavrulur.
- Tatlı hamuru için bütün malzemeleri karıştırıp hamur yoğurulur ardından 15 eşit parçaya ayrılıp yuvarlanır.
- İçli köfte yapar gibi hamurun ortası oyulur ardından kadayıfı içten koyup hamurun ağzı kapatılır ve tepsiye dizilir üzerine yumurta sarısı sürülür.
- Önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirilir.
- 5 dakika dinlenen tatlının üzerine soğuk şerbet dökülüp ağzı kapatılır ve şerbetin çekmesi beklenir.
Herkese afiyet olsun…
Mutfak Bahane bölümlerini izlemek için tıklayın!