Limonlu Trileçe Tarifi İçin Malzemeler
Kek için gerekli malzemeler:
4 yumurta
6 yemek kaşığı toz şeker
6 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Sütlü şerbeti için gerekli malzemeler:
1 paket sıvı krema ( 200ml )
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı şeker
Üzeri için gerekli malzemeler:
1 paket krem santi
1 su bardağı soğuk süt
Limonlu trileçe tarifi nasıl yapılır?
Sütlü şerbeti için ilk önce süt, krema ve şekerimizi pişirme kabımıza koyalım, Karıştırarak ısıtıyoruz, şeker eriyene kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
Keki için yumurtaların sarısı ile beyazını ayırıyoruz.
6 yemek kaşığı şeker ile beyazı mikser ile krem şanti gibi olana kadar çırpıyoruz.
Çatalla yumurta sarılarını çırpın, çırpılmış yumurta sarılarını beyazlarına ekleyin ve bir spatula ile yavaşça karıştırılır.
Süzgeç ile elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya eklenerek aynı yönde çevirerek yavaşça köpüğü sönmeden karıştırılır.
Yağlanmış kare borcama kek karışımını yayın ve önceden ısıtılmış 175 derecede üzeri yaklaşık 20-25 dakika hafif kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkan kekin her tarafını kürdanla delin ve 5 dakika sonra ılık şerbeti her yerine dökün iyice soğumasını bekleyin.
Krem şantiyi sütle birlikte katı kıvamda olacak şekilde çırpalım ve buzdolabına kaldıralım.
Kremadan 3 yemek kaşığı kenara koyun. Koyulan kremadan daha sonra süslemek için kullanılacak
Kekimiz soğumuş ve şerbeti çekmişse kremamızı üzerine yayıyoruz ve buzdolabımıza kaldırıyoruz.