Cevizli baklava tarifi için gereken malzemeler
Hamuru açmak için:
1,5 su bardağı nişasta
Hamuru için:
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı sirke
3,5 su bardağı un
1/4 çay kaşığı tuz
İçi için:
3 su bardağı ceviz içi (iri çekilmiş)
Şerbeti için:
4 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı limonun suyu
Üzeri için:
200 gram eritilmiş tereyağı
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Cevizli baklava nasıl yapılır?
Cevizli baklava yaparken dikkat edilmesi gerekenler
Hamuru yumuşak bir kıvamda olmalıdır. Sert hamur yufkaların açılmasını zorlaştırır.
Hamuru yoğurduktan sonra oda sıcaklığında en az 10-15 dakika dinlendirin.
Hamuru bezeler haline getirdikten sonra bezle örtün.
Yufkaları açarken nişastayı bolca kullanın. Yetersiz nişasta, yufkaların birbirine yapışmasına neden olur.
Yufkaları fırın tepsinizin boyutuna göre açın.
Ceviz içini hafif iri bırakın.
Dilimi istediğiniz şeklinde kesebilirsiniz.
Tereyağını eritip üzerinde oluşan köpüğü mutlaka alın.
Baklava düşük sıcaklıkta (140 derece) pişirilmelidir. Bu, yufkaların yavaş yavaş kuruyup çıtırlaşmasını sağlar.
Piştikten sonra baklavayı 5-10 dakika dinlendirin. Şerbetin daha iyi çekmesini kolaylaştırır.
Şerbet ılık, baklava ise sıcak olmalıdır. Bu sıcaklık dengesi, tatlının şerbeti tam olarak çekmesini sağlar.
Şerbeti yavaşça ve eşit şekilde dökün.
Baklavayı serin ve kuru bir yerde saklayın.
Herkese afiyet olsun.
Cevizli baklava yapımının tamamını izlemek için tıklayın!