Krep pasta için gerekli malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağından iki parmak eksik şeker
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı un
1 adet kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması için;
3 su bardağı süt
4 yemek kaşığı şeker
2,5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 poşet krem şanti
Üzeri için;
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1,5 yemek kaşığı kakao
4 yemek kaşığı toz şeker
1,5 yemek kaşığı un
Krep pasta nasıl yapılır?
İlk kremasını yapıyoruz.
Süt, şeker, un ve nişastayı ekleyip karıştırıyoruz.
Kaynadıktan sonra 1- 2 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.
Vanilyayı ekleyip karıştırdıktan sonra üzerinin kurumaması için üstüne poşet kapatıp kenara alıyoruz.
Çikolata sosu için; tüm malzemeleri tavamıza alıyoruz.
Kıvamını alıp kaynadıktan sonra 1- 2 dakika daha kaynatıp altını kapatıyoruz.
Poşet koyup kabuk tutmasın diye kenara alıyoruz.
Krep malzemesi için yumurta ve şekeri çırptıktan sonra sütü ekleyin.
Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip homojen hale gelene kadar karıştırın.
Tavayı yağlayın kızdıktan sonra kepçe yardımıyla tavanıza döküp arkalı önlü güzelce kızartın kenara alın.
Soğuyan kremanın üzerine krem santiyi ekleyip çırpın.
Servis tabağına bir krep koyun ve kremadan 1, 5 yemek kaşığı kadar harç koyun.
Her yerine değecek şekilde sürün.
Tekrar bir krep koyup harçtan sürün ve krepleri bitirin.
Tamamen kenarlarına kalın kremadan sürüp çikolata sosunu dökün dilediğiniz gibi süsleyip 1 saat kadar dolapta dinlendirin ve servis edin.
Afiyet olsun.