Kelebek baklava nasıl yapılır?

GİRİŞ TARİHİ:  05.07.2025, 23:56
ABONE OL
Kelebek baklava nasıl yapılır?

220 çeşit baklava vardır. Baklavaların 50'ye yakını Gaziantep yöresine aittir.

Kelebek baklava tarifi için malzemeler
1 paket hazır baklavalık yufka

Yağ sos için gerekli malzemeler:
2 çorba kaşığı dolusu tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 kase bütün ceviz
1 kase dövülmüş ceviz

İç krema için gerekli malzemeler:
1'5 su bardağı süt
1 çay bardağına yakın irmik
1 çorba kaşığı şeker

Şerbet için gerekli malzemeler:
2'5 su bardağı şeker
2'5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon

Kelebek baklava tarifi nasıl yapılır?
Küçük tencereye süt, şeker ve irmiği katıp karıştırın.
Koyulaşınca ocaktan alıp soğutun.
Yağ sosu eritip üzerinin beyaz köpüğünü alıp hazır edin.
2 adet yufkayı enine serip üzerini yağlayın.
Daha sonra tekrar 2 adet serip yağlayın.
Bu işlemi 8 kata tamamlayın. Yani her 2 adette yağlayıp toplam 8 adet yufka kullanın.
Sonra 4 parmak kalınlığında önce yatay sonra dikey şeklinde kesin. Böylece uzun baklava dilimi kesmiş olacaksınız.
Yufkanın ortasına krema sıkın isterseniz bunu kaşık yardımı ile yapabilirsiniz.
Kenar kısımlarına bütün ceviz yerleştirin. Orta kısmına kırık ceviz dökün.
Dikkatlice rulo şeklinde sarın.
Tepsi dolduktan sonra üzerini tekrar yağlayın bütün cevizlerin üzerini yağlamamaya çalışın.
Önceden ısıtılmış fırında 180c kontrollü şekilde pişirin.
Sıcak su ve şekeri ilave edip orta ateşte kaynatın yaklaşık 15 dk. Ocaktan almaya yakın limon suyunu ilave edip ocağın altını kapatın.
Fırından çıkan tatlınızın ilk sıcağı geçtikten sonra eğer şerbetini hala sıcaksa şerbeti tatlının üzerine dökün.
Ben şerbeti dökerken ocağın altını yaktım böylece daha çabuk çekmesini sağlayacak.

Afiyet olsun.

Kelebek baklava yapımının tamamını izlemek için tıklayın!

CANLI YAYIN