Berat Albayrak bakanlıktan ayrıldı. İstifa talebi onaylandı!

GİRİŞ TARİHİ:  10.11.2020, 23:38 GÜNCELLEME TARİHİ:  10 Kasım 2020 Salı, 23:44
Berat Albayrak bakanlıktan ayrıldı. İstifa talebi onaylandı!

Albayrak'ın yerine, Meclis Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan getirildi.

Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan oldu

Ekonomi yönetiminde bayrak değişimi gerçekleşti. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifa kararı, Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylandı. Albayrak'ın yerine, Meclis Plan Bütçe Komisyonu Başkanı, Lütfi Elvan getirildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak görevinden ayrıldı. Albayrak siyaset sahnesine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak 2015 yılında çıkmıştı. Üç yıl bu görevi yürüttükten sonra, yeni hükümet sisteminde Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine getirildi. 2018 yılından bu yana, görevinin başında kaldı. Ancak, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek bakanlık görevinden ayrılmak istediğini açıkladı. İstifa talebi, dün onaylandı. Berat Albayrak'tan boşalan Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine, Meclis Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan getirildi.

Lütfü Elvan kimdir?

Daha önce, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yürüten Elvan'ın, Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı deneyimi de var. İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Mühendisliği mezunu deneyimli siyasetçi, Delaware Üniversitesi'nden ekonomi alanında yüksek lisans sahibi.

CANLI YAYIN