'Esra Erol'culuk' oynayan kişiler rakibim olamaz!

GİRİŞ TARİHİ:  25.09.2012, 12:06 GÜNCELLEME TARİHİ:  26 Eylül 2012 Çarşamba, 12:20

Ekranların sevilen ismi Esra Erol, evlenmek isteyenleri buluşturduğu programı 'Esra Erol'da Evlen Benimle'nin altıncı sezonunu kutluyor. atv'de hafta içi her gün canlı yayınla izleyicileriyle buluşan Erol, şimdilerde yoğun bir tempoda çalışıyor. Televizyon programının yanı sıra ikinci kitabı üzerinde çalışan Erol, kendi kuşağında kimseyi rakip olarak görmediğini söylüyor. Erol, programının başarısını, yeni projelerini ve özel hayatıyla ilgili bilinmeyenleri GÜNAYDIN'a anlattı...

Yeni sezonda 'Esra Erol'da Evlen Benimle' programınızla yeniden izleyicilerle buluştunuz. Programın başarısını neye bağlıyorsunuz?

'Esra Erol'da Evlen Benimle'nin başarısı, programın kurgu olmamasından kaynaklanıyor. Herkes gerçek, hikayeler ve insanlar... Samimiyet, dürüstlük ve ekranda oynamamak çok önemli... Reyting sisteminin düzenine ayak uydurmuyorum. Programda beni hep vicdanım yönetti. Bazen yapım koordinatörümle restleştiğim oluyor; "Nasıl bunu yaparsın? Sonucu şöyle olur" diyor. Vicdanım ise bana, "Bunu yaparsan kendi kendine çelme takarsın" diyor. Duygularım, kalbim neyi emrediyorsa onu yapıyorum. Hak yememeye çalışıyorum. İyi insanım, olmaya da çalışıyorum. Dürüstüm, vicdanlıyım, olduğum gibiyim, istikrarlıyım...

Başkaları da sizin formatınızda programlar yapıyor. Bunlar sizi rahatsız ediyor mu?

Ben rakibin ahlaklı, yaratıcı ve yenilikçi olanını severim. Keşke onlardan bir şey öğrenebilseydim. Beni taklit etmeye devam etsinler ama emeğe de saygı göstersinler. Başka bir formatta başlayıp izdivaç programına dönenler, başka programları taklit edip içine kurgulayanlar var. Sıfırdan 'Esra Erol'culuk' oynayanlar da var. Olmamalarını ister miyim? Asla istemem. Çünkü o zaman benim farkım ortaya çıkmaz. Onların yaptıkları, benim başarımı perçinliyor.

3 SAATLİK ŞÖHRET

Programa ilk başladığınızda böyle bir başarı bekliyor muydunuz?

Hayır etmemiştim; çok büyük hayaller kuran biri değilim. Sadece bir adım sonrasını düşünürüm. Çok genç yaşta bu başarıyı kazandım. Altıncı sezona başlıyorum. Emekliyordum, ayakta durmayı öğrendim, şimdi de yürüyorum ama hâlâ koşamıyorum. Arada bir sendelediğim de oluyor. Zaten ben 16.00-19.00 saatleri arasında bir televizyon yıldızıyım, yani üç saatlik ünlüyüm. Onun haricinde normal Esra'yım. Kafamdaki hayat bu.

Şimdiye dek programda sizi çok şaşırtan bir aday oldu mu?

Geçen yıl bir aday geldi ve tüm ailesini depremde kaybettiğini söyledi. Ertesi gün tüm aile fertleri aradı. Ben de ona, "Acaba sen onları kalbinde mi öldürdün?" dedim. Asıl depremi o konuk bana yaşattı. İnsan nasıl ailesiyle ilgili böyle büyük bir yalan söyleyebilir? Gerçekler ortaya çıkınca, kendisi de gerçeği itiraf etti.

Adaylar istedikleri süre boyunca programa gelebiliyorlar mı?

Bir süre sonra tanınmaya da başlıyorlar. Televizyonun renkli dünyasına kendilerini kaptırıyorlar. Seyirci bir süre sonra o kişiye inanmamaya başlıyor. Orada "Seni biraz dinlendirelim, kafanı topla" diyoruz.

Evlenenlerle iletişiminizi sürdürüyor musunuz?

Hepsiyle ilişki halindeyiz. Düzenli olarak arayanlar oluyor. Bazılarıyla samimi ilişkiler kuruluyor, kanala ziyarete geliyorlar. Hamilelik haberlerini veriyorlar; hediye getiriyorlar.

Hayattaki önemli kararlardan biri evlilik... Buna aracılık etmek, ağır bir sorumluluk olmalı.

Bu kadar yükü taşımak, bir süre sonra ister istemez yoruyor ama programı iş gibi görmüyorum. Hepimiz artık aile gibi olduk. O yüzden, programdaki her konuyla keyifle ilgileniyorum.

EŞİM BAŞARILI KİŞİLERİ SEVER

Reyting kaygınız var mı?

Reytingde belli bir istikrarı yakaladığım için konuşmak kolay... Ben reytingde en yüksek, en başarılı olmak istemiyorum. Aynı düzeni korumak isteyenlerdenim. Süregelen bir başarıyı, düzeni seviyorum.

Kendinize rakip gördüğünüz biri oldu mu?

Dürüst davranmam gerekirse, kendi kuşağımda olmadı.

Programınızın bu yılki jeneriği eşiniz Ali Özbir'in fikri. Eşiniz size her zaman destek olur mu?

Eşim bir gün kanala geldi. Ben tam yayına girecekken "Esra seneye jeneriği şöyle yapsak olur mu?" dedi. Çok güzel bir çalışma oldu. Ali, başarılı insanları seviyor; bunu da her zaman dile getiriyor. Sıradan, bir şey beceremeyen insanlardan hoşlanmıyor. Benim başarımla gurur duyuyor. İkimizin de hedefleri var. Yaptığımız her şeyden keyif alıyoruz ve çok fazla tartışacak şeyimiz var. O, hep bizim yaptığımız işe dışarıdan baktığı için, değişik değerlendirmeler yapıyor. Bazen bizi uyarıyor.

Oğlunuz İdris Ali'nin ekran önünde olmasını istiyor musunuz?

Şu anda öyle bir şey düşünmüyorum. İdris Ali çok mutlu. Annesi yeteri kadar ekranda zaten. 14 aylık oldu, ben de onun büyümesine tanıklık ediyorum. 9 ay anne karnında televizyondaydı, sağlam bir staj yaptı. Sevdiği işten para kazanmasını çok isterim. İnsan sevdiği işi yaparsa, daha keyifli para kazanır. Allah nasip ederse, ikinci çocuğu da istiyoruz.

HAYATIMDA TUZ VE ŞEKER YOK

Çok zayıfladığınızı görüyoruz, diyet mi yapıyorsunuz?

Bir ara iddia uğruna, görümcem, bir arkadaşım ve ben diyet yapmıştık. '4 kilo vereceğiz' diye inatlaştık ve diyetisyene gittik. Geçen 15 Şubat'ta tartının üzerine çıktık ve bir ayda 4 kiloyu vermeyi başardık. Diyet yaparken, ana öğünlerimi yedim. Ekmek, tuz ve şekeri hayatımdan çıkardım. Şu anda da böyle beslenmeye devam ediyorum.

İKİNCİ KİTABI YAZIYORUM

'Kara Duvak' kitabınız ses getirmişti. İkincisini çıkarmayı düşünüyor musunuz?

'Kara Duvak 2' yakında gelecek. Onun hazırlıklarını yapıyoruz. Kitabın içinde yine hikayeler olacak. İlk kitaptaki konseptin aynısını ikinci kitaba da taşıyacağız. Kitapta, küçük yaştaki gelinlerin hayatlarını paylaşmamız, önemli bir başlangıçtı. Yine röportajlar yapıp en iyi hikayeleri topluyoruz. Ayrıca küçük gelinlerle ilgili başka bir çalışmam da olacak.

ÜÇ YENİ UMUT EVİ AÇACAĞIZ

Kitabınızın geliriyle kadınlar için 'Esra Erol Umut Evi' açmıştınız. Bu projenin de devamı gelecek mi?

İkinci kitaptan elde edilecek gelir de 'Umut Evi' projemize aktarılacak. Şu an Bolu, Düzce ve İstanbul Fatih'te 'Esra Erol Umut Evi' var. Fatih'te ikincisini de açmayı hedefliyoruz. 2 binden fazla kadına danışmanlık hizmeti verdik. Gönüllü avukatlarımız, psikologlarımız var. Haftada bir gün veya yarım gün gönüllü olarak 'Umut Evi'nde çalışıyorlar. Bu bir özveri gerektiriyor. Bunu başarmış olmak benim için çok önemli. Önümüzdeki aylarda Malatya, Antalya, Eskişehir ve Konya'da yeni 'Umut Evi' açılışlarımız olacak.

(SABAH, Merve Yurtyapan, 24-09-2012)

CANLI YAYIN