Adana böreği nasıl yapılır?
Adana böreği nasıl yapılır?
Sevilen yarışma Mutfak Bahane’de günün yemeği ‘Adana böreği’. Adana Böreği oldukça eski dönemlere dayanmaktadır, bu börek Adana ve bulunduğu bölgelerde geleneksel bir yemek olarak bilinir. Bu böreği yemek isteyen bir daha yemek ister! Adana Böreğini pratik bir şekilde evinizde yapmak mümkün.
Adana böreği malzemeleri nedir?
-20 adet baklava yufkası
-125 gram tereyağı
-2 adet börek yufkası
Sosu için kullanılacak malzemeler:
-1 su bardağı süt
-1 çay bardağı soda
-1 çay bardağı sıvı yağ
İçi için kullanılacak malzemeler:
-Beyaz peynir
-Kaşar peyniri
-Eritme peyniri
-Mozarella peyniri
Adana böreği nasıl yapılır?
- İlk yapacağımız şey fırın tepsimizi bol tereyağı ile yağlayalım.
- Arasına koyacağımız tereyağını eritelim.
- Fırın tepsimize baklava yufkasından bir tane koyup fırça yardımıyla az miktarda yağ sürelim.
- 10 adet yufkayı fırça yardımıyla aralarına az miktarda yağlayarak üst üste koyalım.
- Böreklik yufkayı 4 eşit parçaya bölelim. İkiye böldükten sonra tekrar ikiye böleceğiz.
- Süt, yağ ve sodayı aynı kaba koyup bir güzel karıştıralım.
- Parçaladığımız yufkaları tek tek bu sosa batırıp baklava yufkasının üzerine serelim.
- İstediğiniz peynir çeşidi kullanabilirsiniz. Seçtiğiniz peynirleri üzerine serpelim.
- İkinci yufkayı da yaptığımız şekilde peynirlerin üzerine kapatalım.
- Az tereyağını üzerinde gezdirelim.
- Geriye 10 adet baklava yufkasını da aralarını yağlayarak üst üste koyalım.
- Üzerine kalan sostan gezdirdikten sonra en üste kalan tereyağını sürelim.
- Daha sonra dilimlere keselim.
- 200 derece fırını alt üst ayarda kızarana dek pişirelim.
- Tepsiyi alt kısma yakın olacak şekilde koyalım. Üst kısmı çabuk kızarıyor.
İsteğe göre ocağın üzerinde de yapabilirsin fakat bu şekilde yapmanız daha pratik olacaktır. Adana böreğiniz hazır, sıcak şekilde tüketmeniz tavsiye edilir! Herkese afiyet olsun…
Siz de yapılan tarifleri merak ediyorsanız Mutfak Bahane hafta içi her gün 14.00'te atv'de!