ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI CANLI YAYIN

Cevizli baklava nasıl yapılır?

GİRİŞ TARİHİ: 02 Temmuz 2025 Çarşamba, 23:33 GÜNCELLEME TARİHİ:  03 Temmuz 2025 Perşembe, 08:51
ABONE OL

Cevizli baklava nasıl yapılır?

Cevizin tüm lezzetiyle bütünleşmiş cevizli baklava tarifi üzerine tereyağı gezdirildi mi, adeta ortaya bir sanat eseri çıkıyor! Bayramlarda, ramazan sofralarında, özel günlerde tüm sofralarda yerini alır… Ev yapımı cevizli baklavanın yapımı bir o kadar kolay. Hadi öyleyse, cevizli baklava sevenleri görelim!

Cevizli baklava tarifi için gereken malzemeler

Hamuru açmak için:
1,5 su bardağı nişasta

Hamuru için:
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı sirke
3,5 su bardağı un
1/4 çay kaşığı tuz

İçi için:
3 su bardağı ceviz içi (iri çekilmiş)

Şerbeti için:
4 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı limonun suyu

Üzeri için:
200 gram eritilmiş tereyağı
1/2 çay bardağı sıvı yağ

Cevizli baklava nasıl yapılır?

  1. Şeker ve suyu tencereye alarak ocağa koyun. 15 dakika kadar kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin. 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  2. Süt hariç diğer malzemeler yoğurtma kabına alınır.
  3. Ilık süt yavaş yavaş eklenerek hamur yoğrulur.
  4. Hamuru 15 dakika yoğurarak şekillendirme aşamasına geçilir. Bu hamur ile iki farklı baklava hazırlayabilirsiniz.
  5. Hamur 30 bezeye ayrılır.
  6. Bezelerin üzerine nemli bir bez örtülerek şekillendirme aşamasına geçirilir.
  7. Nişasta ve un karışımı ile bezeler açılır. Açabildiğiniz kadar ince açmalısınız.
  8. Açtığınız hamurları üzerine temiz bir örtü sererek dinlendirin.
  9. Tepsiyi yağladıktan sonra üzerine üç kat yufka serilir ve ceviz serpilir.
  10. Bu aşamadan sonra bir kat ceviz bir kat yufka olacak şekilde kat kat baklava döşenir.
  11. En üst kata arasına ceviz serpilmeden iki kat yufka serilir.
  12. Sonrasında dilediğiniz şekilde tatlı dilimlenir.
  13. Üzerine kaynatmış olduğunuz tereyağından dökün ve 180 C derece fırında pişirin.
  14. Sıcak tatlıya soğumuş olan şerbeti dökün.
  15. Tatlıyı şerbeti çektikten ve soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Cevizli baklava yaparken dikkat edilmesi gerekenler

Hamuru yumuşak bir kıvamda olmalıdır. Sert hamur yufkaların açılmasını zorlaştırır.
Hamuru yoğurduktan sonra oda sıcaklığında en az 10-15 dakika dinlendirin.
Hamuru bezeler haline getirdikten sonra bezle örtün.
Yufkaları açarken nişastayı bolca kullanın. Yetersiz nişasta, yufkaların birbirine yapışmasına neden olur.
Yufkaları fırın tepsinizin boyutuna göre açın.
Ceviz içini hafif iri bırakın.
Dilimi istediğiniz şeklinde kesebilirsiniz.
Tereyağını eritip üzerinde oluşan köpüğü mutlaka alın.
Baklava düşük sıcaklıkta (140 derece) pişirilmelidir. Bu, yufkaların yavaş yavaş kuruyup çıtırlaşmasını sağlar.
Piştikten sonra baklavayı 5-10 dakika dinlendirin. Şerbetin daha iyi çekmesini kolaylaştırır.
Şerbet ılık, baklava ise sıcak olmalıdır. Bu sıcaklık dengesi, tatlının şerbeti tam olarak çekmesini sağlar.
Şerbeti yavaşça ve eşit şekilde dökün.
Baklavayı serin ve kuru bir yerde saklayın.

Herkese afiyet olsun.

Cevizli baklava yapımının tamamını izlemek için tıklayın!

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.