ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI CANLI YAYIN

Halka tatlısı nasıl yapılır?

GİRİŞ TARİHİ: 03 Temmuz 2025 Perşembe, 11:21
ABONE OL

Halka tatlısı nasıl yapılır?

Herkesin aradığı o lezzet! Sokak lezzetlerinin en başında gelen bu tatlı, şerbetli tatlıların da başında gelir! Üstelik onu evde yapmak sandığınızdan bile kolay.

Halka tatlısı malzemeleri

Hamuru için gerekli malzemeler:
2 yemek kaşığı toz şeker
3 adet yumurta
50 gram tereyağı(3,5 yemek kaşığı)
2 su bardağı su
2,5 su bardağı un
1/4 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı mısır nişastası

Şerbeti için gerekli malzemeler:
3 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu

Kızartmak gerekli malzemeler için:
2 su bardağı ayçiçek yağı

Halka tatlısı tarifinin püf noktası
Hamuru, topaklanmaması için bir çırpma teliyle karıştırın. Tatlıları derin ve soğuk yağda, kısık ateşte kızartmalısınız. Tatlıları direk kızgın yağa atarsanız dış kısmı hemen kızaracak iç kısmı pişmeyecektir. Şurup kıvamını alana kadar kısık ateşte kaynattığınız şerbet ılığa yakın soğuk, tatlılar sıcak olmalı.

Halka tatlısı nasıl yapılır?

1. Şerbet için uygun bir tencereye şekeri su ve limon dilimi ekleyin.
2. Şeker eriyene kadar karıştırın. Şeker eridikten ve kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve 20 dakika kaynatın. Ocaktan aldıktan sonra soğumaya bırakın.
3. Tencereye su, tereyağı, şeker ve tuzu ekleyin.
4. Tereyağı eridikten sonra su kaynamaya başlayınca üzerine unu ekleyin. Kıvam almasını istiyorsanız sürekli karıştırın.
5. 5 dakika kadar bu şekilde karıştırarak pişirin. Ayrı bir kaba alarak soğumaya bırakın.
6. Hamur soğuduktan sonra 1 adet yumurtayı ekleyip mikserle hamura yedirin.
7. İkinci yumurtayı da kırıp üzerine nişasta ve irmiği ekleyip tekrar çırpın. Son yumurtayı da ekleyip hamura yedirin.
8. Hamuru toparlayıp sıkma torbasına alın.
9. Tavaya yağı ekledikten sonra yağın iyice kızmasını sağlayın. Hamurdan halka şeklinde tavaya sıkın. Ocağın altını açın ve kısık ateşte arkalı önlü kızartın. Çıtır çıtır olması için yavaş yavaş pişmesi gerekiyor.
10. Kızaran tatlıları soğuk şerbete alın. Şerbette 1 dakika kadar bekletin ve çıkartın.

Servis tabağına alın. Fıstıkla süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Halka tatlısı yapımının tamamını izlemek için tıklayın!

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.