ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI CANLI YAYIN

Karnıyarık ve pilav nasıl yapılır?

GİRİŞ TARİHİ: 03 Temmuz 2025 Perşembe, 16:57
ABONE OL

Karnıyarık ve pilav nasıl yapılır?

Karnıyarık ve pilavı bir araya getirdik ve ortaya nefis bir tarif çıktı. Mutfağınızı mis kokularla dolduracak ve renk katacak nefis pilavlı karnıyarık tarifiyle geldik. Kızarmış patlıcanların iç harç ile doldurulmasıyla hazırlanan karnıyarık, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Sebze ve et yemeklerinin olmazsa olmazı haline gelen pirinç pilavı ise, birkaç püf noktası ile kolayca hazırlanır.

Malzemeler

Karnıyarık İçin gerekli malzemeler:

  • 200 gr kıyma
  • 4 kemer patlıcan
  • 2 çarliston biber
  • 1.5 su bardağı su
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 kırmızı biber
  • Tuz
  • Karabiber

Kızartmak için:

  • Ayçiçek yağı

Üzeri için:

  • 1 adet domates

. Pirinç Pilavı İçin:

  • 1.5 su bardağı su
  • 1 su bardağı pirinç
  • 20 gram tereyağı
  • Tuz

Nasıl Yapılır?

  1. Karnıyarık için, patlıcanları alacalı bir şekilde soyun ve ortalarını bıçakla yarın. Üzerini tuzlayarak 10 dakika kenarda bekletin.
  2. Ardından patlıcanları sudan geçirin ve kurutun. Ortadan ikiye ayırdığımız patlıcanları kızgın yağda kızartın ardından bir tabağa alın.
  3. İç harcı için, rendelenmiş soğan ve sarımsağı bir tavada pembeleşinceye kadar kavurun.
  4. Soğanlar pembeleşmeye başladığında üzerine doğranmış domates, biber, salça, kıyma ve 1.5 su bardağı suyu ilave ederek karıştırın.
  5. Tuz ve karabiberi de ekledikten sonra, kısık ateşte 15-20 dakika pişirin.
  6. Ardından iç harcın suyunu süzün ve içerisine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin.
  7. Patlıcanları fırın tepsisine dizdikten sonra, içlerini kıymalı harç ile doldurun ve üzerine domates dilimleri yerleştirin. Ardından 180 derecede fırına verip 10 dakika pişirin.
  8. Patlıcanların iç harcını pişirirken pirinç pilavına başlayabilirsiniz. Pilav için, pirinçleri yıkayıp süzün ve bir tava içerisine alarak tereyağında kavurun.
  9. Pirinçler kavrulmaya başladığında içerisine 1.5 su bardağı suyu ve tuzu ilave ederek yüksek ateşte kaynatın. Su kaynamaya başladığında tavanın kapağını aralık bırakarak kapatın ve kısık ateşte pişirin.
  10. Pilavlı karnıyarık yemeğini, cacık veya naneli ayran ile birlikte servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Karnıyarık ve pilav yapımının tamamını izlemek için tıklayın!

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.