Karnıyarık ve pilav nasıl yapılır?
Karnıyarık ve pilav nasıl yapılır?
Karnıyarık ve pilavı bir araya getirdik ve ortaya nefis bir tarif çıktı. Mutfağınızı mis kokularla dolduracak ve renk katacak nefis pilavlı karnıyarık tarifiyle geldik. Kızarmış patlıcanların iç harç ile doldurulmasıyla hazırlanan karnıyarık, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Sebze ve et yemeklerinin olmazsa olmazı haline gelen pirinç pilavı ise, birkaç püf noktası ile kolayca hazırlanır.
Malzemeler
Karnıyarık İçin gerekli malzemeler:
- 200 gr kıyma
- 4 kemer patlıcan
- 2 çarliston biber
- 1.5 su bardağı su
- 1 soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 kırmızı biber
- Tuz
- Karabiber
Kızartmak için:
- Ayçiçek yağı
Üzeri için:
- 1 adet domates
. Pirinç Pilavı İçin:
- 1.5 su bardağı su
- 1 su bardağı pirinç
- 20 gram tereyağı
- Tuz
Nasıl Yapılır?
- Karnıyarık için, patlıcanları alacalı bir şekilde soyun ve ortalarını bıçakla yarın. Üzerini tuzlayarak 10 dakika kenarda bekletin.
- Ardından patlıcanları sudan geçirin ve kurutun. Ortadan ikiye ayırdığımız patlıcanları kızgın yağda kızartın ardından bir tabağa alın.
- İç harcı için, rendelenmiş soğan ve sarımsağı bir tavada pembeleşinceye kadar kavurun.
- Soğanlar pembeleşmeye başladığında üzerine doğranmış domates, biber, salça, kıyma ve 1.5 su bardağı suyu ilave ederek karıştırın.
- Tuz ve karabiberi de ekledikten sonra, kısık ateşte 15-20 dakika pişirin.
- Ardından iç harcın suyunu süzün ve içerisine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin.
- Patlıcanları fırın tepsisine dizdikten sonra, içlerini kıymalı harç ile doldurun ve üzerine domates dilimleri yerleştirin. Ardından 180 derecede fırına verip 10 dakika pişirin.
- Patlıcanların iç harcını pişirirken pirinç pilavına başlayabilirsiniz. Pilav için, pirinçleri yıkayıp süzün ve bir tava içerisine alarak tereyağında kavurun.
- Pirinçler kavrulmaya başladığında içerisine 1.5 su bardağı suyu ve tuzu ilave ederek yüksek ateşte kaynatın. Su kaynamaya başladığında tavanın kapağını aralık bırakarak kapatın ve kısık ateşte pişirin.
- Pilavlı karnıyarık yemeğini, cacık veya naneli ayran ile birlikte servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Karnıyarık ve pilav yapımının tamamını izlemek için tıklayın!