ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI CANLI YAYIN

Soslu lavaş kebap nasıl yapılır?

GİRİŞ TARİHİ: 03 Temmuz 2025 Perşembe, 11:49
ABONE OL

Soslu lavaş kebap nasıl yapılır?

Dünyada Türk mutfağı denince ilk akla gelen kebaptır. Şiş üzerine dizilmiş et ya da kıymanın ateşi üzerinde pişirilmesiyle meydana gelmektedir. Kebabın bir çok çeşidi vardır, şehirden şehre farklılık gösterirken birçok kültürü de içinde barındırır. Kebap denildiğinde Şanlıurfa kendinden mutlaka söz ettirir. Urfa kebabı ve kebap sofrası Türk mutfağında çok meşhurdur.

Soslu lavaş kebap tarifi için malzemeler

Kebap için;
1 kilo kuzu dana kıyma karışık
2-3 adet sarımsak
2 adet kapya kırmızı biber
1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
2 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Yarım su bardağı soğuk su

Çift sütlü lavaş için;
Yarım su bardağı ılık su
Yarım su bardağı ılık süt
1-1,5 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un

Arasına sürmek için;
Sıvı yağ
Nişasta

Soslu lavaş kebap tarifi nasıl yapılır?
İlk olarak kebabı hazırlayalım, bunun için kırmızı biberi, sarımsağı robottan çekip, kıyman içine biberli karışımı ekleyelim.
Tuz ve baharatları ekledikten sonra yavaş yavaş soğuk su ekleyerek iyice yoğuralım.
10-12 eşit parçaya ayırıp ıslatılmış şişlere takıp buz dolabında 1-2 saat dinlendirip ister fırında, ister ızgarada ister hava fritözünde tost makinesinde pişirin.
Lavaş ekmeği için; Ilık suyu, sütü ve tuzu karıştırma kabına alıp yavaş bir şekilde un ekleyerek biraz sert kıvamda hamur yoğuralım.
Hamurun üzerini kapatıp 30 dakika dinlendirin.
Dinlenen hamurdan 12-14 beze yapın.
Bezelerin aynı büyüklükte olmasına dikkat edin.
Bezelerin yarısına bolca sıvı yağ sürün. Diğer yarısına yağ sürmeyin.
Yağlı bezelerin üzerine yağsız bezelerini kapatıp, hafif nişasta serpip ince şekilde yuvarlak tavanızın büyüklüğüne göre açın.
Yapışmaz tavada kurumayacak şekilde alt üst yaparak orta ateşte pişirin.
Pişen lavaşların aralarını ayırıp üst üste koyup temiz bezle kapatın lavaşlar kurumasın.
Pişmiş olan kebabı lavaş emeğine sardıktan sonra yanında soğan salatası, domates salatası közlenmiş biber eşliğinde servis edin.

Soslu lavaş kebap yapımının tamamını izlemek için tıklayın!

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.