6 Aralık 2021, Pazartesi 19:00

atv Ana Haber 8564. Bölüm

Körfez'le yeni dönem

Erdoğan, Katar'da! Ziyaret öncesi asgari ücret ve stokçuluk açıklamaları…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Körfez ülkeleri ile yeni bir dönemin başladığına dair ilk sinyalleri verdi. Katar ziyareti öncesinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu ziyaretin önemine vurgu yaptı.

Stokçular için ağır yaptırımların gündemde olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Benim en çok rahatsız olduğum konu stokçuluk. Şu an cezalar çok düşük" dedi. Kapalı otoparklara sıfır otomobiller stoklandığını dile getiren Cumhurbaşkanı, konuyla ilgili Ticaret Bakanı Mehmet Muş'u görevlendirdi.

Asgari ücret için hem işçiyi hem işvereni zora sokmayacak bir formül bulunacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu iki gücün ayakta durması bizim için önem arz ediyor" dedi.

**

Memur ve emekli maaşlarına zam!

Memur maaşlarına büyük zam geliyor. Tüm kamu personelini kapsayacak şekilde bir sosyal refah düzenlemesi yapılacak. Gelen zammın, enflasyonun üzerinde olacağı belirtildi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın yaptığı açıklamada, "Ocak ayı maaşlarına yansıyacak şekilde bir ek protokol yapma konusunda da mutabakat sağladığımızı söyleyebilirim" dedi.

2022 yılı asgari ücreti ve 3600 ek gösterge konuları konuşulurken gelen zam haberi memurları memnun etti.

**

Hayatını KADES kurtardı

Birlikte yaşadığı erkek tarafından şiddete uğrayan kadın silahla rehin alındı. Yardım çığlıklarından bir sonuç alamayan genç kadın, KADES uygulaması sayesinde hayatta kaldı. İki çocuk annesi kadın, uygulamadan yardım istedi. Polis, rehin alınan genç kadını uzun süren bir çabanın sonunda kurtardı.

**

Karısı, 'Pideci Gökhan' ile kaçtı! Serkan Kıyak, Müge Anlı'da ağladı

İki yıl önce evlenen Serkan Kıyak ile Zehra Kıyak çiftinin arasına 'Pideci Gökhan' girdi. Zehra Kıyak, mahallede pidecilik yapan Gökhan isimli bir komşusuyla kaçtığını dile getirdi. Duydukları karşısında şoke olan Serkan Kıyak, Müge Anlı ile Tatlı Sert canlı yayınını birbirine kattı. Kafasını yerlere vurarak ağlayan talihsiz adam, eşinin hatasından dönmesini istedi.

**

Otomobilde fahiş fiyata engel!

Otomobil piyasasındaki hareketlilik al-satçıları harekete geçirdi. Sıfır araçları fahiş farklarla satan al-satçılar için 'yeminli satış sözleşmesi' hazırlandı. Bazı otomobil şirketleri, satılan araçlara 'satılamaz' kaydı koymaya başladı.

6 ay boyunca alınan aracı satamayacak olan al-satçıların şimdi ne yapacağı merak konusu oldu.

**

Sosyal medyadan TBMM'ye!

Sosyal medyada başlayan 'mamalarda KDV indirilsin' çağrısı TBMM'de de karşılık buldu. Farklı konularda uzlaşmakta zorlanan milletvekilleri, hayvan dostlarımız için bir araya geldi. Vekiller, evcil hayvanlar için uzlaşırken konunun Meclis'e gelmesi halinde destek sözü verdi.

Daha Fazla Göster ...
CANLI YAYIN