28 Kasım 2023, Salı 19:00

atv Ana Haber

Hızlı, doğru, tarafsız habercilik anlayışı...

Türkiye'yi etkisi altında alan soğuk ve yağışlı hava Karadeniz'de eşine çok az rastlanan görüntülere neden oldu. Dev dalgalar kıyı şeridinde hayatı esir aldı. Ölümden dönen balıkçılar, kışlada denize düşen askerler ve dalgaların yuttuğu gençler. Trabzon Beşikdüzü'nde lise çağındaki 2 genç fotoğraf çekmek isterken suya kapıldı. Rize'de de bir kişiyi odun toplarken dev dalgalar yuttu.

**

Milyonlarca emekli, maaşlarına yapılacak artışı bekliyor. Gözler ise en önemli belirleyici olan enflasyon rakamlarında. Merkez bankasının yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 65. Yılbaşına bir ay kala, enflasyon oranına göre zam alan SSK ve Bağkur emeklisi ile enflasyon farkının yanı sıra toplu sözleşme zammı alan memur ve memur emeklisi arasındaki farkın eşitlenmesi gündeme geldi. İpucunu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz "Zam oranlarını dengelemek gerekir" ifadeleri ile verdi. Peki bu durum maaşlara nasıl yansır? İşte hesaplamalar.

**

Batı Kudüs'te yaşayan Yahudiler, Filistin'in yanında durmuş, bu yüzden de İsrail askerleri tarafından saldırıya uğramıştı. atv Haber, bugün Siyonizm karşıtı Ortodoks Yahudilerin yaşadığı mahalledeydi. İsrail tarafından siyaha boyanan Filistin bayrakları, meydan okurcasına yeniden asıldı. Temenni ortaktı. "Filistin'e özgürlük!"

**

Futbol dünyasından isimlerden milyonlar toplayan fon soruşturması, gün geçtikçe hem derinleşiyor hem de genişliyor. Bugüne damga vuran olay, günler sonra bankadan gelen ilk açıklama oldu. Seçil Erzan'ın 24 yaşında bir şubesinin müdürü olduğu banka, tüm suçlamaları reddetti. Hatta deyim yerindeyse topu futbolculara attı. Seçil Erzan'ın en korktuğu isim olduğunu söylediği Semih Kaya'nın ifadesi de bugün ortaya çıktı. Kaya, ponzi sistemine nasıl girdiğini, ne kadar para verdiğini ve ne kadarını geri aldığını anlattı. Sisteme en çok para kaptıran isim olan Arda Turan'sa İspanyol basınına bile manşet oldu.

**

Henüz 24'ündeyken verilen banka müdürlüğü görevi. Hızla çıkılan kariyer basamakları. Kısa sürede sektörde nam saldığı başarısı. Ünlü isimlerle bağlantısı. Ve hayatı ile ilgili şüphe uyandıran noktalar. Peki kim bu Seçil Erzan? İşte, futbol camiasına yaptığı vurgunla adını duyuran bir dolandırıcının portresi.

**

Onur Şener, Ankara'da sahne aldığı mekânın çıkışında istek parça kavgasında öldürülmüştü. Dava sonucu 5 sanıktan üçü beraat etmiş, iki sanığa kasten öldürme suçundan 25'er yıl hapis cezası verilmişti. Şener ailesi cezaları az bulup o kararı istinafa taşıdı. Ancak mahkeme sanıklardan birinin cezasında indirim yaptı. Acılı aile atv Haber'e konuştu.

***

İstanbul Beykoz'daki devasa Bozdağ Film Platosu'nun önemli bir misafiri vardı. Taylandlı kainat güzeli Anntonia Porsild, atv'nin reyting rekortmeni dizisi Kuruluş Osman setini ziyaret etti. Güzellik kraliçesi çekilen sahneleri hayranlıkla izledi.

Daha Fazla Göster ...
CANLI YAYIN