"Sensiz nefes alamıyorum!"

GİRİŞ TARİHİ:  21.03.2020, 12:33
"Sensiz nefes alamıyorum!"

Hercai 37. bölüm Cuma akşamı #nefesimsensin etiketi ile atv ekranlarına geldi. Sümeyye Ezel'in 'Hercai' kitabından esinlenerek hazırlanan dizinin çekimleri Mardin'in Midyat ilçesinde devam ediyor. Hercai dizisi sadece senaryosu ve oyuncuları ile değil Midyat'ın tarihi ve kültürel dokusu ile de izleyiciyi büyülüyor. 37. Bölüm'de Reyyan'ı gittiği yerde bulup kapısında nöbet tutan Hazar ile Miran onu ikna etmeyi başardı. Bu zor zamanında Reyyan'a neyin iyi geleceğini bilen Miran, Mavi atı köye getirdi. Rüzgârı arkalarına alıp, atlarını Mardin'in dağları ovalarına sürdüler. Çekimlerin yapıldığı yerlerin doğal güzellikleri de göz doldurdu.

Hazar ve Miran Reyyan'ı buldu

Reyyan'ı nerede bulacaklarını bilen Hazar ve Miran köy evine gitti. Onları görmek istemeyen Reyyan kapıyı yüzlerine kapattı. Aralarına giren yalandan yaralanan Reyyan'a Hazar, o doğduğunda kucağındayken bir söz verdiğini söyledi. İlk o an korktuğunu anlatmaya başladı. Dünyayı sırtında taşıyıp, evladına sahip çıkacağı sözünü verdiğini, elini hiç bırakmayacağını söyledi. Kapı arkasından bu sözleri dinlerken kalbi eriyen Reyyan dışarı çıktı. Yine de gitmelerini istedi.

Atlarla gezdiler

Miran Reyyan'a ev sevdiği atı 'Mavi'yi getirdi. Reyyan'ı da alıp, Mardin'in doğal güzelliklerine yelken açtılar... Hayalleri vardı Reyyan'ın. Kuş olup uçak istiyordu. Mucizelere inanıyordu. O mucizeyi de onu oradan çıkarıp alacak bir aşk zannediyordu ama yanılmıştı. Yaşadıkları ne kadar acı olursa olsun, bu onun hayatıydı. O hayatını bırakıp gidemiyordu, çünkü tek bir hayatı vardı. Ziyan olup gitsin istemiyordu hayatı. Yaşayacak kaç günü var bilemezdi. Miran ona "Tek günümüz var ise, o da bugün ise." demişti onu hatırladı. Pişmanlıklar içinde yaşamak istemiyordu. Eskisi gibi hissetmek istiyordu. Eskisi gibi… Reyyan içinden bunları düşünse de dışından susuyordu. Öfkesini Miran'ın anlamadığını düşünüyordu. Bunca yıl yaşadığı yalan hayatın hesabını soruyordu.

"Seni bekleyeceğim Reyyan"

Reyyan Miran'ı korumuş, hep yanında olmuştu. O da zor zamanında Reyyan'ın yanında olmak istiyordu. Küs kalmak istemeyen Reyyan Miran'la barışsa da kendi yalnızlığında dinlenmek, kafasını toplamak niyetindeydi. Reyyan Miran'dan uzak kalamayan Reyyan "Gelme peşimden. İzin ver bana, biraz yalnız kalayım, biraz nefes alayım." dedi. Reyyan'dan uzaktayken nefes alamayan Miran ise sabredecekti. "Tamam Reyyan istediğini gibi olsun. Bekleyeceğim. Sen yanında olmamı isteye kadar bekleyeceğim." Şimdi bekleme sırası Miran'daydı.


CANLI YAYIN