Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi açıkladı! Havuz suyundan virüs bulaşır mı? Bayram sonu salgın bitecek mi?

GİRİŞ TARİHİ:  20.05.2020, 12:29 GÜNCELLEME TARİHİ:  20 Mayıs 2020 Çarşamba, 13:51
Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi açıkladı! Havuz suyundan virüs bulaşır mı? Bayram sonu salgın bitecek mi?

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. DR. Hasan Tezer salgının seyrini değerlendirdi. Tezer: "Uzun zamandır görmek istediğimiz seviyeye geldik!" dedi.

atv Kahvaltı Haberleri'nde Nihan Günay'ın konuğu Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. DR. Hasan Tezer; "Ben iyiyim bana bir şey olmaz demeyeceksiniz. Bu süreç bitmedi devam ediyor, çok iyi gidiyor rakamlar bu rakamları daha iyi bir seviyeye getirmemiz lazım.." açıklamasında bulundu.

Havuz suyundan virüs bulaşır mı?

Tezer virüs hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı. "Şimdiki kurallar çok önemli... Halkımıza bunu anlatmak gerekiyor. Diyelim ki yazın havuzlar serbest bırakılacak.Klor suyundan mikroorganizma ölüyor zaten. Çok canlı değil. En iyi şartlarda dışarıda üç beş gün yaşıyor. Basit bulaşık deterjanıyla bile ölüyor.Dış dünyaya çok dayanıklı bir virüs değil bu.Klora da dayanıklı değil. Havuz suyunda yaşamıyor zaten. Tabi ki havuz suyunuzu kontrol ediyorsanız. Bunlar yapılıyor zaten. Havuzun içinde bir metre mesafesi uygulamazsanız bulaşır. Ben iyiyim bende bir şey yok demeyeceksiniz. Herkes kendini bir potansiyel enfekte olarak düşünecek, ona göre yaklaşacak."

Bayram sonu salgın bitecek mi?

Gün geçtikçe düşen vaka sayısından yola çıkarak rakamlar çok iyi gidiyor diyen Prof. DR. Hasan Tezer: " Bunu daha iyi bir seviyeye getirmemiz lazım.Bayramdan sonra uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasından sonra inşallah beşyüzlü altıyüzlü rakamlara düşeriz. Yazla birlikte bu daha da azalır. Sağlık Bakanımızın açıkladığı bir kişinin bulaştırıcılık katsayısı 1.56'lıktan 1.00'in altına düşebilirsek çok iyi olur!"

Hızlı, doğru, tarafsız habercilik anlayışı... atv Haber, Türkiye'nin ve dünyanın sıcak gündemini aktarırken, hızlı, doğru, tarafsız habercilik anlayışıyla güvenirliğin ve saygınlığın adresi olmaya devam ediyor.

CANLI YAYIN