DR. Mehmet Öz'den umut veren korona açıklaması! "Size mükemmel bir haberim var!"

GİRİŞ TARİHİ:  01.07.2020, 17:13 GÜNCELLEME TARİHİ:  01 Temmuz 2020 Çarşamba, 17:16
DR. Mehmet Öz'den umut veren korona açıklaması! "Size mükemmel bir haberim var!"

ABD'de yaşayan ünlü Türk Kalp Cerrahı Doktor Mehmet Öz, koronavirüsle ile mücadelede etkili ilaç hakkında sevindiren haberi verdi. Öz, yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında kullanılacak etkili ilacın bulunduğunu açıkladı.

"Ölüm oranını azaltan ilk uygulama!"

DR. Öz, yaptığı açıklamada, "Corona virüsünün ilacı olarak söylenen Deksametazon ile ilgili size mükemmel bir haberim var, bunu sizinle paylaşmak istiyorum. Oxford Üniversitesi uzmanlarının corona virüsü tedavisinde etkili olduğunu söylediği ilaç ile ilgili Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) açıklama geldi. Bu tedavi özellikle oksijen desteği ya da solunum cihazına ihtiyaç duyan hastalar arasındaki ölüm oranını azaltan ilk uygulama, büyük bir ilerleme..." şeklinde konuştu.

"Hastaların ölüm oranı yüzde 40'tan yüzde 28'e düştü!"

Gelişmeleri paylaşan DR. Mehmet Öz, Deksametazon denilen ilacın hastalığa karşı çok önemli etki gösterdiği ortalığa çıktı. Oxford Üniversitesi verilerine göre lacın solunum cihazına bağlı hastaların ölüm oranı yüzde 40'tan yüzde 28'e düştü. Oksijene ihtiyaç duyulan hastalardaysa bu oran yüzde 25'ten yüzde 20'ye indirdi, dedi.

atv Haber, Türkiye'nin ve dünyanın sıcak gündemini aktarırken, hızlı, doğru, tarafsız habercilik anlayışıyla güvenirliğin ve saygınlığın adresi olmaya devam ediyor.

CANLI YAYIN