Osman Bey’in savaş stratejisi

GİRİŞ TARİHİ:  15.04.2021, 13:05 GÜNCELLEME TARİHİ:  15 Nisan 2021 Perşembe, 20:35
Osman Bey’in savaş stratejisi

Heyecanın dorukta olduğu 54. Bölüm #ZaferHakkındır etiketi ile sosyal medyada çok konuşuldu. Osman Bey infazı öncesi Dündar Bey'i Papa'nın ajanları Süleyman ve Melikle yüzleştirdi. Söğüt'ün altına köstebek gibi kazılan tünelleri Petrus gösterdi. Söğüt'e saldırı hazırlığında olan Nikola, daha o tünelleri kullanmadan, Osman Bey o tünelleri imha etti.

"Kurulan oyun ne kadar zorsa; o kadar kolay bozulur"
Osman Bey, "Nikola'nın askerleri tünellere girdiğinde, onları uçan ateşle patlatma planını açıklar. Kendi kazdıkları tüneller onlara mezar olacaktır. Bu plan çok beğenilir. Patlaması için tünellere konuşacak barut dolu fıçıların nasıl ele geçirilmiştir? Fıçıları, Nikola'nın şüphelenmeyeceği biri olan Malhun Hatun, bütün zahmet ve tehlikeyi göze alarak İnegöl'den getirmiştir. Büyük bir iş başaran Malhun Hatun sayesinde Nikola kendi silahı ile vurulacaktır. Kardeşliği ve işbirliğini kabul eden Umur Bey ve obası, Osman Bey'in gücüne güç katmıştır.

Tünellerin üç çıkışı vardır. Biri Süleyman'ın dükkânına çıkar. Başında Melik duracaktır. Osman Bey işareti verdiği vakit de, uçan ateşi patlatacaktır. Osman Bey diğer iki çıkışın başına da, kaçan kefereyi kesip atmaları için, Alplerini nöbetçi koyacaktır. Kendisi de oradusu ile Kalanoz'un karşısına çıkacaktır. Nikola da Söğüt'ü almaya çalışırken askerlerinin çoğunu kaybedecektir. Söğüt'ün kurtuluşu ise İnegöl'ün yolunu açacaktır.

CANLI YAYIN