Hayatta sadece iyi oyuncular aradım

GİRİŞ TARİHİ:  13.07.2010, 09:13 GÜNCELLEME TARİHİ:  13 Temmuz 2010 Salı, 09:13

Usta yönetmen Yavuz Turgul, mesleki olarak 'kimseye ihtiyaç duymadığı' bir rahatlığa kavuştuğunu söyledi ve ekledi: "Hayatım boyunca sadece iyi oyuncular aradım"

Şener Şen, Cem Yılmaz, Okan Yalabık ve Melisa Sözen'in başrol oynadığı 'Av Mevsimi' filminin yönetmeni Yavuz Turgul, "Hayatım boyunca iyi oyuncular aradım" dedi. Nuriye Akman'ın sunduğu 'Akılda Kalan' programına konuk olan usta yönetmen, çarpıcı açıklamalar yaptı.

ŞENER ŞEN EN ÖNDEDİR
Turgul, "Av Mevsimi'ni Şener Şen için mi yazdınız?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Filmi Şener Şen üzerine yazdım ama 'Av Mevsimi'nde çok karakter var. 'Eşkıya' ya da 'Gönül Yarası'ndaki gibi tamamen Şener Şen'e yaslanmıyor. Kahramanlar arasında en önde duran tabii ki Şener Şen."

KİMSEYE İHTİYACIM YOK
Seri katil hikayelerini çok beğendiği için polisiye bir film yapmak istediğini belirten Yavuz Turgul, şöyle konuştu: "Her yazdığım hikayenin içinde her şey kendiliğinden gelişir ve oturur. 'Av Mevsimi' için de "Bu coğrafyanın bir polisiye filmi olur mu?" diye düşünerek yola çıktım. Yavuz Tanyeli'nin bir desesinden ilham aldım." Turgul; Cem Yılmaz'ı oyuncu olarak seçmesiyle ilgili de şu açıklamayı yaptı: "Artık her türlü filmi yapma hakkı kazandım. Bu nedenle kimsenin filmime getireceği şeylere çok ihtiyacım yok. Hayatta sadece iyi oyuncular aradım."

DİZİLER İNSANA İŞKENCE EDİYOR
Karakterleri oluştururken, derinleşmek için cesur olmak gerektiğini belirten Yavuz Turgul, şunları söyledi: "Cesaretimin örnekleri sadece filmlerim kadarsa, bunlar çok cesur filmler değiller. Ben Marquis De Sade, Lord Byron ya da bir Dostoyevski değilim." Tekrar dizi yazmayı düşünmediğini açıklayan Turgul, "Dizi sektöründe insanlar işkence çekiyor. Her şey berbat, her şey dökülüyor. Dizileri yapanlar değil ama seyirciler vasatlıktan çok memnun. Bir müzik koyuyorlar, oyuncular saatlerce birbirlerinin yüzüne bakıyor" şeklinde konuştu.
CANLI YAYIN