Biz kadınlar iyi eş arıyoruz zengin koca değil!

GİRİŞ TARİHİ:  07.10.2010, 09:27 GÜNCELLEME TARİHİ:  07 Ekim 2010 Perşembe, 09:28

İkoncan lakaplı Ivana Sert, Esquire dergisinin son sayısına kadın-erkek ilişkileri hakkında ilginç değerlendirmeler yaptı. İşte Sert'in analizleri...

1- Cemiyet hayatındaki kadınların, alışveriş meraklısı, eğlenceden eğlenceye koşan kadınlar olduğunu düşünmeyin. Onların arasında da akıllı, hayatını kendine saklamaktan hoşlanan, yaratıcı, bağımsız kadınlar var.

2- Uzun bir evliliğe sahip olmanın yolunun dostluktan geçtiğini unutmayın. Karşınızdaki kadına güvendiğiniz ve bencil olmadığınız takdirde, iyi bir evliliğe sahip olursunuz. Bencil olursanız, kadına acı çektirir, mutsuz olmasına neden olursunuz.

3- Sadece kendinizi düşündüğünüzde, karşınızdakinden hiçbir şey bekleyemezsiniz. Kadınınızı aldattığınız takdirde, ondan sizi aldatmamasını bekleyemezsiniz. Bir ilişkide karşı tarafa ne verirseniz, ondan da aynısını alırsınız.

4- Merak etmeyin; küçük flörtlerinizden haberdarız. Ancak bunları fazla büyütmeden, tartışma konusu hâline getirmeden ilişkimizi sürdürmeyi becerebiliyoruz. Ama bu flörtleri alışkanlık hâline getirdiğiniz takdirde, bizi

5- Öyle çok kıskanç olduğumuzu düşünmeyin. Küçük kıskançlıklarımızı ya da kaprislerimizi de sorun olarak değerlendirmeyin. Zira bir kadın, ancak değer verdiği ve sevdiği erkeği kıskanır.

BAĞLANMAK İSTİYORUZ
6- Gençlik dönemlerimizde, flört etmeyi elbette seviyorduk; ancak bu, hayatımızın sonuna kadar flört edeceğimiz anlamına gelmiyor. Ne kadar flört edersek edelim, eninde sonunda bir erkeğe bağlanmak, onunla birlikte yaşamak istiyoruz. İşte bu yüzden, 'evlilik', bizden en çok duyduğunuz kelime oluyor.

7- Her yeni tanıştığımız erkekle evlenmeyi düşünmüyor ve doğru erkeği arıyoruz. Hayat deneyimine sahip olan, görgülü ve bilgili bir erkeğin; hem iyi eş hem de iyi baba olacağına inanıyoruz. Zannettiğiniz gibi, o erkeğin çok zengin olması gerekmiyor.

ALIŞVERİŞ TESELLİ
8- Anne olduktan sonra değiştiğimizi düşünmekte haklısınız. Çünkü çocuk, bir kadının, önceliklerini yeniden belirlemesine neden oluyor ve sorumluluklarını arttırıyor. Başka bir varlığa hayat vermenin nasıl büyük bir his olduğunu, siz asla bilemezsiniz.

9- Alışveriş, üzgün anlarımızın tesellisi. Bu durumu abarttığımızı düşünebilirsiniz ama bir kadının yeni bir çantaya sahip olduğunda hissettiği rahatlığı tahmin edemezsiniz.

10- Kız arkadaşlarımızla zaman geçirmekten hoşlanmamız, onlarla her şeyi paylaştığımız anlamına gelmiyor. Bizim de kendimize sakladığımız, iç dünyamızda tutmaktan hoşlandığımız sırlarımız var. Güzel şeyleri paylaşıyor, kötüleri kendimize saklıyoruz.
CANLI YAYIN