Türkiye bu diziyi bekliyor!

GİRİŞ TARİHİ:  07.09.2011, 10:39 GÜNCELLEME TARİHİ:  07 Eylül 2011 Çarşamba, 10:43

Dört gözle beklenen sezonun en iddialı dizisi "Al Yazmalım" 9 Eylül Cuma günü saat 20:00'da seyirciyle buluşacak. Nefesler Kadir İnanır ve Türkan Şoray klasiği Selvi Boylum Al Yazmalım'ın yeni versiyonu için tutuldu.

Türk sinemasının en sevilen filmlerinden biri olan 'Selvi Boylum Al Yazmalım' atv'de dizi oluyor. 'Asya' ve 'İlyas'ın tutkulu aşkının 2011 modelini ekranlarda Özge Özpirinçci ve Seçkin Özdemir yaşayacak. Güvenilir adam 'Cemşit'i ise Barış Falay canlandıracak.

Ay Yapım iddialı bir diziye daha imza atıyor. Cengiz Aytmatov'un 'Kırmızı Eşarp' adlı romanından uyarlanan 'Al Yazmalım' güçlü kadrosuyla dikkat çekiyor. Aytmatov'un eseri 1977 yılında Atıf Yılmaz tarafından çekilen ve halen sinemaseverlerin en iyi Türk filmlerinden biri olarak gördükleri 'Selvi Boylum Al Yazmalım' adlı filme de kaynak olmuştu. Uyarlamanın film versiyonunda Türkan Şoray, Kadir İnanır ve Ahmet Mekin başrolleri paylaşırken; atv ekranlarında yayınlanacak olan dizide genç oyuncular Özge Özpirinçci, Seçkin Özdemir ve Barış Falay kamera karşısına geçti. Kamera arkasında ise Nisan Akman var. Aktüel dergisinden Necla Bayraktar, bu ay başlayacak olan 'Al Yazmalım'ın Bursa'daki setine girdi; dizi oyuncularıyla konuştu.

Özge Özpirinçci (ASİYE)
KOSTÜMÜ GİYDİĞİM ANDA 'ASİYE' OLDUM

Filmi izlemiş miydiniz?
İzlemeyen var mı? Eğer varsa mutlaka izlemeliler! İlk ne zaman izlediğimi hatırlamıyorum ama izlemekten sıkılmayacağımı biliyorum!

Sizin filme karşı hisleriniz nasıldı?
O kadar güzel işlenmiş bir konu ki; sizi izlediğiniz döneme göre etkiliyor. Bundan yedi sene önce izlediğimde 'Asya'ya çok kızmış ve tutku yerine huzuru seçmesine bir anlam verememiştim. Şimdi izlediğim zaman, bir kadının, daha doğrusu kalbi kırılmış bir kadının, çocuğu olduktan sonra huzurlu bir hayat sürme isteğini anlayabiliyorum.

BİRAZ ERKEKSİLEŞMİŞTİM
Klasik haline gelmiş bir filmin dizi versiyonunda rol almak sizi düşündürdü mü? Korktunuz mu?
Herhangi bir dizide yer almak beni zaten korkutuyor. Öncelikle haftada en az 90 dakika çekmek, inanın kimse için kolay değil. Ekibinizle beraber binbir emekle günlerce uğraşarak hazırladığınız, izleyicinin beğenisine sunduğunuz bir projenin ömrünün reyting canavarı tarafından belirlenmesi çok üzücü. Öte yandan bir oyuncu olarak; klasik haline gelmiş bir filmin dizi versiyonunda oynayacağım için korkmadım, hatta onur duydum. Yeni kuşakların kitap okumaktan, sinemaya gitmekten çok televizyon karşısında ve internet başında vakit geçirdiklerini biliyoruz. Belki dizimizi izleyen 10 yaşında küçük bir çocuk gidip Cengiz Aytmatov'un romanını alıp okuyacak.

Rolünüze hazırlandınız mı, neler yaptınız?
'İlyas' karakterini oynayan arkadaşım Seçkin Özdemir ve ben, İpek Bilgin ile iki günlük bir çalışma yaptık. İpek Abla bize farklı bir bakış açısı getirdi ve o iki gün Seçkin'le birlikte çalışmak bana çok iyi geldi. Bütün yaz 'Anadolu Kartalları' adlı sinema filminde bir üsteğmeni oynadığım için hareketlerim, konuşmam, tavırlarım biraz erkeksileşmişti. O geçişi yapmak benim için zor olur diye düşünüyordum. Ayrıca 'Asiye' oynadığım diğer rollerden farklı bir rol. Daha asi, dediğim dedik, sert; bir taraftan da duygusal bir kadın... Ama Bursa'ya gittim, kostümümü giydimve ben 'Asiye' olmuştum bile.

ŞEHİR DIŞINDA SET ZOR
İstanbul dışında çalışmak sizi zorluyor mu?
Set bittiğinde evime gidememek ve istediğim zaman sevdiğim insanlarla buluşamamak beni zorlayacak gibi geliyor. İlk kez şehir dışında bir işte çalışıyorum. Zaten şu ana kadar gelen şehir dışı işleri tercih etmiyordum. Fakat 'Al Yazmalım' gelince bu fedakarlığı yapmam gerektiğini düşündüm. Neyse ki Bursa'da da çok sevdiğim akrabalarım var.

Barış Falay (CEMŞİT)
YENİ CEMŞİT DAHA HÜZÜNLÜ VE COOL BİR ADAM
Sizden çok iyi 'Cemşit' olur gibi…
Bunu herkes söylüyor ama neye dair bende 'Cemşit'i görüyorlar bilmiyorum! Şimdiye dek hiç 'Cemşit'e benzer bir şey yapmadım ekranlarda.

'Asya' deyince Türkan Şoray, 'İlyas' deyince Kadir İnanır akla geliyor; bu bir dezavantaj mı?
Ben 23 yıldır tiyatro yapıyorum. Oynadığım metinler defalarca oynandı… Elinizde sağlam bir eser varsa neyi söylediğinizden çok nasıl söylediğiniz önem kazanıyor. Dizi, filme çok benzer bir şey olmayacak bence. Dönem çok farklı, günümüze uyarlanıyor.

MEKİN MÜTHİŞ BİR AKTÖR
Yeni 'Cemşit' nasıl biri?
Kuşkusuz yeni 'Cemşit', daha renkli olacak. Karakterin yapısından gelen güvenilir, net duran, emeğe kıymet veren, karşılıksız verebilme gücü taşıyan adamı göstermeye çalışacağım. Şöyle bir tüyo verebilirim; biraz acıları olan, daha hüzünlü, daha cool bir adam.

Siz çok iyi kötü adam oluyorsunuz...
Aslında ben hep metni oynuyorum. Sadece rolü derinlikli ve çok boyutlu çıkarmaya çalışıyorum.

Ahmet Mekin sizin işin; "O bu işin altından rahatlıkla kalkar" demiş.
Ne mutlu bana... Ben prensip olarak hiçbir oyuncuya hayran olmadan yürümeye çalıştım. Ama rolün bana çekici gelmesindeki nedenlerden biri, daha önce Ahmet Mekin tarafından oynanmasıydı. Çünkü o ne yaptıysa iyi yaptı. Müthiş bir aktör, inşallah döner ve başka şeyler de yapar.

Seçkin Özdemir (İLYAS)
İLK KEZ BAŞROL OYNUYORUM
Rol teklifi geldiğinde ne düşündünüz?
Beni heyecanlandıran bir iş, çok mutlu oldum.

Filmi daha önce izlediniz mi?
İlk kez çocukken izledim ama kaç yaşındaydım hatırlamıyorum. 'Selvi Boylum Al Yazmalım' bir klasik; herkes gibi benim için de çok özel bir film.

Kariyerinizde bu dizinin yeri ne olur?
Kariyerimin şu ana kadarki en önemli işi diyebilirim galiba; çünkü tiyatro dışında ilk kez başrol oynuyorum.

Filmin en sevdiğiniz bölümü hangisi?
Filmde çarpıcı çok sahne var ama benim için en etkili olanı final sahnesi diyebilirim. 'Al Yazmalım'da da her bölümde çok sayıda çarpıcı sahne var, seyirci çok etkilenecek. Ama burada anlatmayayım, diziyi izlerken görelim...

SEÇİMİM SEVGİDEN YANA OLUR
'İlyas' karakteri için nasıl bir hazırlık yaptınız?
Tabii ki hazırlandım ve hâlâ o hazırlık devam ediyor aslında. Hayata 'İlyas'ın gözünden bakmaya çalışıyorum. Ayrıca 'İlyas' motokros tutkunu olduğu için motosiklet ve motokros eğitimi aldım.

Filmin unutulmaz cümlesi; "Sevgi emektir..." Size soracak olsam; bir ilişkide aşk mı, sevgi mi diye, yanıtınız ne olurdu?
İkisi de olması gerekiyor tabii ki ama illa birini seçmem gerekiyorsa sevgi diyebilirim. Sonuçta anlaşamayacağınız bir insana da aşık olabilirsiniz...

'İlyas'ın karakterini nasıl değerlendiriyorsunuz?
'İlyas', hayalleri ve hedefleri olan, tutkulu, deli dolu, kendine güvenen bir karakter. Bu özellikleri ile bana çok yakın. Ama 'İlyas'ın bunları hayatta yaşayış ve ifade ediş şekilleri benden çok farklı...

İzleyici sizi 'Muhteşem Yüzyıl'la tanıdı. Şu ana kadar başka hangi projelerde yer aldınız?
'Muhteşem Yüzyıl' çok iyi bir iş. Karakterim 'Leo' da hikaye içinde çok etkili bir yere sahip ve benim için de çok önemli. Bunun dışında tiyatro, reklam oyunculuğu ve sunuculuk da yaptım.

TUTKULU AŞK MI?
HUZURLU SEVGİ Mİ?
Atıf Yılmaz'ın 1977 yılında çektiği, Türkan Şoray, Kadir İnanır ve Ahmet Mekin'in başrollerde olduğu 'Selvi Boylum Al Yazmalım'ın konusunu kısaca hatırlatmak gerekirse... Köylü kızı Asya (Şoray), durduğu yerde duramayan kamyon şoförü İlyas'a (İnanır) aşık olur. Tutkulu bir aşktır onlarınki... Çocukları Samet dünyaya gelir. Mutludurlar mutlu olmasına ama araya başka bir kadın girince ne yapacağını bilemeyen Asya, kucağında çocuğuyla yollara düşer. Umutsuz bir anında karşısına Cemşit (Mekin) çıkar. Cemşit, Asya ve oğluna kol kanat gerer ve yeni bir hayat kurulur. Artık Samet'in babası Cemşit, ilişkilerinin mayası ise huzur ve güvendir. Bir gün İlyas çıkar karşılarına, fırtınasını da beraberinde getirmiştir. Artık hesaplaşma zamanı gelmiştir...

CANLI YAYIN