Artık Jönler Modellerden Çıkıyor!

GİRİŞ TARİHİ:  30.10.2012, 12:38 GÜNCELLEME TARİHİ:  30 Ekim 2012 Salı, 12:40

Podyumlardan ekrana geçen isimlerden Leyla Lydia Tuğutlu; "İşe model olarak başlayıp oyunculukta iyi yerlere gelmiş isimler var. Yeşilçam'dan sonra bugünün jönleri onlar" diyor...

'Miss Turkey 2008'de kraliçe seçildikten sonra oyunculuğa adım atan Leyla Lydia Tuğutlu, şimdi 'Karadayı' dizisiyle ekrana geliyor. Dizide, Kenan İmirzalıoğlu'nun oynadığı 'Mahir' karakterinin kız kardeşi 'Songül'ü canlandıran 23 yaşındaki oyuncu, dizisini ve hakkında bilinmeyenleri GÜNAYDIN'a anlattı.
Modellikten oyunculuğa geçen isimlerdensiniz. 'Karadayı'ya nasıl dahil oldunuz?
Aslında süreç çok hızlı gelişti. Yaz başında bana teklif yapıldı, görüştükten bir hafta sonra, çok isteyerek teklifi kabul ettim. Dizide canlandırdığım 'Songül' karakterini çok sevdim. 'Songül', 17 yaşında, korkusuz ve kural tanımaz bir kız.
Kenan İmirzalıoğlu gibi büyük hayran kitlesine sahip bir oyuncuyla karşılıklı oynamak nasıl bir his?
Kenan'la yeni tanıştık. Gayet sıcak, sempatik ve ortamı rahatlatabilen biri. Çevremden aldığım tepkilerden Kenan'ın ne kadar büyük bir hayran kitlesi olduğunu gördüm; gerçekten inanılmaz.

NORMAL BİR HAYATIM VAR
Yeni sezonda birçok dizi yayınlanmaya başladı. Sizce 'Karadayı'da izleyicileri çeken ne olacak?
Dizide aşk, intikam ve eskiye dönüş var. İnsanlar geçmiş dönemlerin bugünkü bilinçleriyle yeniden canlandırılmasını seviyor. 'Karadayı'nın da güzel bir hikayesi ve güçlü oyuncuları var.
Sizi çok fazla göz önünde görmüyoruz. Bunun özel bir sebebi var mı?
Benim yapım bu, işim gereği yaptığım etkinlikler dışında normal bir hayat sürüyorum. İş dışında vaktimi okula ve spora ayırıyorum.
Modelliğe devam ediyor musunuz?
Hayatıma oyuncu, sunucu ve öğrenci olarak devam ediyorum. Yarışmadan sonra sunuculuk alanında da eğitim aldım. Bu iş de oyunculuk gibi hayatımın bir parçası. Modellik anlamında ise kaliteli bir işe hayır demem.
Oyunculuk mu modellik mi sizi daha çok heyecanlandırıyor?
Oyunculuk daha çok heyecanlandırıyor diyebilirim. Farklı bir hayat yaşamanın, kendini sürekli yeniden keşfetmenin ve bambaşka birine milyonlarca kişinin önünde hayat vermenin sizi heyecanlandırmaması imkansız. Fotomodelliği de seviyorum çünkü fotoğraf çektirmek de belli bir oyunculuk gerektiriyor.
Birçok başarılı oyuncunun modellerden çıkıyor olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Son dönemde model olarak başlayıp oyunculukta çok iyi noktalara gelmiş isimler var. Yeşilçam'dan sonra bugünün jönleri onlar... Genç modeller onları örnek alıyor. Oyunculuk onların kendini daha fazla gösterebileceği bir alan, imkanları daha fazla.

KENDİMİ EKRANDA BULDUM
Oyunculukta başarılı olacağınızı düşünüyor musunuz?

Aslında öyle büyük beklentilerle bu işe girmedim. Hayatta yapmak istediklerim sık sık değişiyordu. 15 yaşında 2005 Best Model yarışmasında 'Gelecek Vaat Eden Model' seçilip defilelere katılmaya başlayınca görsel bir iş yapacağımı biliyordum. Kendimi bulacağım yeri arıyordum. 2008'de Miss Turkey seçildikten sonra kendimi sunuculuk ve oyunculuk alanında geliştirme fırsatım oldu. Bir sene sonra Es-Es dizisi için teklif aldım. Oyunculuk serüvenim böyle başladı.

(SABAH, Merve YURTYAPAN, 29.10.2012)

CANLI YAYIN