Bu işin sırrı güzellik değil doğallık

GİRİŞ TARİHİ:  27.03.2014, 17:51 GÜNCELLEME TARİHİ:  01 Nisan 2014 Salı, 11:08

'Kara Para Aşk' dizisinde 'Bahar' karakterini canlandıran Tuvana Türkay, "Güzelliğimle değil, yeteneğim ve doğallığımla buradayım. Bence işin sırrı; güzellikten çok doğal olmakta saklı" diyor

ATV'nin yeni dizisi 'Kara Para Aşk'ta oynayan Tuvana Türkay, dizi ve kariyeriyle ilgili samimi açıklamalarda bulundu. Dizide Tuba Büyüküstün'ün en yakın arkadaşı 'Bahar' karakterine hayat veren oyuncu, samimiyetinden dolayı sevildiğini söyledi...

Diziye nasıl dahil oldunuz?
Birçok dizi teklifi geldi ama Ay Yapım gibi her oyuncunun çalışmak istediği bir şirketten teklif alınca, diğerleri ikinci planda kaldı. Ben bu diziyle sözleşme imzaladığım zaman hiçbir oyuncu belli değildi. İlk ben dahil oldum. Şimdi, kabul etmediğim dizilerin yayından kalktığını görünce doğru karar verdiğimi anlıyorum.

Bir önceki projenizin başarısı ya da artan hayran kitleniz bu dizide yer almanızda etkili olmuş olabilir mi?
'Yer Gök Aşk'ın başarısının da payı var tabii.
Yapım şirketleri, işini ciddiye alan oyuncuları tercih ediyor. Ayrıca internette çok hayranım var. Etkili bir hayran kitlesinin olması da büyük avantaj. Çünkü yapım şirketleri de bu kitleleri ciddiye alıyor.

Bu hayran kitlesini nasıl edindiğinizi düşünüyorsunuz peki?
Kendimi doğru ifade etttiğimi düşünüyorum. 'Yer Gök Aşk'ta önce iyi, sonra kötü olan bir karakteri canlandırıyordum. Kötü karakteri oynamaya başlayınca, sevenlerim daha da arttı. 'Kötü bir kızı neden severler?' diye şaşırmıştım ama beni esas sevenler, ilk dizim 'Ayrılık'tan dolayı severler. Ayrıca çok röportaj vermem, fazla ortalarda görünmem.

HALKIN İÇİNDE YAŞIYORUM, HALKIN Dİ BİYİM
Size ilgi duyulmasının bir sebebi de güzellik olabilir mi?
Olabilir ama beni genelde hep kadınlar seviyor; çok enteresan. İnsanın kendisini iyi hissetmesi için kendisiyle barışık olması lazım. Bunun için de aynaya baktığında güzel birini görmeli, özgüvenli olmalı.
Ama burada sadece güzellik önemli değil. İnsanın bence kendisine güvenmesi de çok önemli.

Şimdiye kadar yer aldığınız projelerde güzelliğiniz daha mı etkili oldu sizce?
Onun da etkisi yadsınamaz tabii. Karpuzu bile dışı lekeli diye almıyoruz. İnsanlar ekranda güzel birini görmek istiyor. Güzel insan her yerde var.
Benden daha güzelleri de var. Önemli olan güzelliğin içini doldurabilmek... Ben doğal oyunculukları seviyorum ve olabildiğince doğal oynamaya çalışıyorum. O yüzden güzelliğimden ziyade doğallığım ve samimiyetim daha etkili olmuş olabilir. Sevilmemin sırrı; bence güzellikten çok doğallık.

Normalde de doğal biri misiniz?
Evet, çok doğalım. Özel hayatımda nasılsam, kamera önünde de öyleyim. Halkın içinde yaşıyorum. Hatta halkın dibiyim. 'Biraz politik olmak gerek' derler ya, ben o politik olmayı hiç başaramadım. O yalan dünyaya hiç alışamadım.

Oyunculuk egosal bir meslek. Hiç mi egonuzun tavan yaptığı olmuyor?
Ego, herkeste olduğu kadar bende de var tabii ama oyunculuk, o egolardan sıyrılmanızı gerektiren bir iş. Mütevazı ve iyi bir insan olmaya çalışmak lazım. Ben de öyle olmaya çalışıyorum.

AŞK ARAYIŞINDA DEĞİLİM!
'Bahar' karakteri paraya düşkün biri. Siz de zengin olma hayali kuranlardan mısınız?
Zenginlik nedir? Zenginlik para mı? Benim en büyük zenginliğim huzurum ve sağlığım. Bu huzur içinde para da var tabii. Ama benim para hırsım yok.

Parayı konuştuk, aşkı konuşalım. Aşk var mı şu an hayatınızda?
Hayır, yok. Aşk arayışım da yok. Zaten o beni bir şekilde bulur. Klişe bir ifade kullanayım; şu an en büyük aşkım 'Kara Para Aşk'.
CANLI YAYIN