Pusat'tan samimi açıklamalar

GİRİŞ TARİHİ:  19.04.2014, 09:45 GÜNCELLEME TARİHİ:  19 Nisan 2014 Cumartesi, 09:47

'Kurtlar Vadisi: Pusu'da 'Pusat'ı canlandıran Görkem Sevindik, seyircinin oyunculuğunu geliştirdiğini söylüyor: Benim oyuncu koçum halk. Onlarla hep iç içeyim ve yorumlarını çok dikkate alıyorum. Örneğin "Silahı böyle tut, orada böyle bir tavır sergile" diyorlar, ben de öyle yapıyorum.

Atv'de yayınlanan 'Kurtlar Vadisi: Pusu' dizisinde 'Pusat'ı canlandıran Görkem Sevindik; formunu fitness ve güç odaklı çalışma sistemi olan crossfit ile koruyor. Sevindik ile çalıştığı Metrocity'deki Essporto Health&Fitness Club'da bir araya geldik. Alkol ve gece hayatı olmayan, yemesine-içmesine dikkat eden, sporu hayatından eksik etmeyen Görkem Sevindik'le 'Kurtlar Vadisi: Pusu' ile başladığı oyunculuk serüvenini ve bilinmeyen yönlerini konuştuk...

Oyunculuk nasıl başladı?
Tiyatro oyunlarını izlemeye gittiğimde; oyun bitince, oyuncuların izleyenleri selamladıktan sonra alkışlanmaları tüylerimi diken diken ederdi. Sahnede olma düşüncesi beni mest ediyordu. Hatta hayranı olduğum 'Kurtlar Vadisi'ni Adana'da arkadaşlar ile toplanıp izlerken kendimi orada görüyordum. Bunu nasıl yapmam gerektiğini araştırırken, öncelikle İstanbul'a gidip eğitim almam gerektiğini öğrendim ve yola çıktım.

OYUNCULUK HIRSIZLIKTIR
Adana'dan tek başınıza kalkıp İstanbul'a geldiniz...
Evet, İstanbul'a gelince önce tiyatro ile uğraştım fakat kamera önü oyunculuğunu daha çok istediğimi anladım. Ben hayalperest bir adamım. Çok hayal kurarım; kendimi doktor ya da savaş uçağı pilotu olurken hayal ederim ve kamera önü benim bu hayalimi gerçekleştirmemi sağlıyor.

Dizinin hayranı olup sonrasında sevilen bir oyuncusu olmanız gerçekten bir lütuf olsa gerek...
Allah'ım kalbime göre verdi. Ben her zaman şunu söylerim; dilersen olur, çağırırsan gelir. 'Kurtlar Vadisi'nin bir hayranı olarak diziyi her izleyişimde kendimi orada hayal ettim. Arkadaşlarım ve özellikle de ailem bendeki bu heyecana şahittir. Kamera önü eğitimi almak için Pana Akademi'ye gidip onlarla görüştükten sonra bana bir fırsat verdiler. Sağolsunlar bu fırsat ile hayalini kurduğum oyunculuğa adım atmış oldum. Pana Film'e, Necati Şaşmaz'a ve tüm oyuncu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ömrüm yettikçe oyunculuğu bırakmayacağım.

Peki 'Pusat' karakterinin etkisi altında kaldığınız zamanlar oluyor mu?
'Kurtlar Vadisi: Pusu'da dört sezondur oynuyorum. Erdem Ergüney oyuncu koçluğumu yapıyor. 'Pusat'ın, Görkem olarak karakterimi almaması için elimden geleni yapıyorum. 'Pusat' sadece canlandırdığım bir karakter. Ben Görkem'im ve gerçek hayatta rolüme bağlı yaşayamam. Mütevazı ve güler yüzlü birisiyim. Dizideki gibi olmamalıyım. "Aman Görkem dikkat et!" diye kendime telkinlerde bulunuyorum. İnsanların sevgisini kazanmak istiyorum.

Oyunculuğu nasıl tanımlarsanız peki?
Oyunculuk iyi anlamda hırsızlıktır; senden mimik, ondan gülüş çalarak belleğe kopyalıyorum.

Toplu taşıma araçlarını kullanıyorsunuz, hayranlarınızla fotoğraflar çektiriyorsunuz. Zor olmuyor mu?
Metrobüse, otobüse binerim. Hiç gocunmam. Ün mü, şöhret mi artık ne diyorlarsa; ben bunun içine hiç girmedim, girmemeye özen gösteriyorum. Zaten şu an bunu konuşacak boyutta da değilim. Şöhretim olsa da, bu şekilde olmaya devam edeceğim. İnsanlarla iç içe olunca, onların yorumlarını da alıyorum. Gelişmemdeki en önemli etkenlerden birisi de bu. Örneğin "Silahı böyle tut, orada böyle bir tavır al" diyorlar ve ben de dediklerine göre hareketimi düzeltiyorum. Benim en büyük oyuncu koçum halk...

BİR OYUNCUNUN ENSTRÜMANI FİZİĞİDİR
Spora çok vakit ayırıyorsunuz. Bugün de crossfit çalışmanızı takip ettik. Ağır ve güç isteyen bir parkuru tamamladınız...
Oyuncunun enstrümanı fiziğidir. Fiziğime dikkat etmeye çalışıyorum. Hamur işi, yağlı yiyecekler yemem. Alkol ve gece hayatım yok. Uykuma dikkat ediyorum. Sporla, özellikle de son zamanlarda crossfit ile çok uğraşıyorum. Sporda vakit geçirirken zihnim dinginleşiyor. Hep hazır ve çevik olmalıyım, her an atlamalı zıplamalı bir sahnem olabilir.

ASLA 'NAY NAY'IM OLMADAN UYUMAM
Yakın çevreniz, vazgeçemediğiniz, adı 'Nay nay' olan bir şeyinizin olduğunu söyledi. Nedir bu 'Nay nay'?
Evet, 'Nay nay'ım olmadan uyuyamam. (Gülüyor) Bebekken annem beni pusetle dışarı çıkardığında, bir teyze "Kızım bu ne güzel bir bebek, bunu böyle dışarı çıkarma, nazar değer, üstünü ört" demiş. Annem de dışarıya çıktığımızda bir tülbent ile yüzümü örtermiş. Ben hep o tülbentteki anne kokusuyla uyumuşum. Hâlâ uyurken o tülbenti alır, onu koklar ve öyle uyurum. Annemin kokusunu almadan uyuyamam.

ASANSÖR KORKUM VAR
"Allah'tan başka hiçbir şeyden korkmam. Kapalı alan korkum yok fakat asansörde kalmaktan korkuyorum. Çok küçük yaşta ve daha sonrasında iki kez asansörde kaldım. Şu an evim sekizinci katta fakat asansör yerine merdiveni kullanıyorum."
CANLI YAYIN