Role üçüncü sayfa haberleriyle çalıştım

GİRİŞ TARİHİ:  29.04.2014, 09:40

'Kara Para Aşk'ta şiddet gören 'Pınar'ı oynayan Deniz Barut, "Şiddet sahnelerinde zorlanıyorum" dedi ve ekledi: Rolüme hazırlanırken çok fazla üçüncü sayfa haberi okudum. Bu haberlerin bana çok yardımı oldu.

Atv'de yayınlanan 'Kara Para Aşk' adlı dizide 'Pınar' karakterini canlandıran Deniz Barut, 1997 yılında Elite Model Look adlı yarışmada ikinci olmuştu. 31 yaşında olmasına rağmen 8 ve 6 yaşlarında iki oğlu olan Barut'la diziyi, canlandırdığı 'Pınar'ı ve kariyerini konuştuk.

Bu projeyi sizin için farklı kılan şey ne oldu?
Bu projenin içinde olduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum. Çünkü oyuncular için bile tahmin edilmesi çok zor olan bir senaryosu var. Senaryoyu elimize her aldığımızda, her karakterin biraz daha derinleştiğini görüyoruz. Oyuncular olarak bizler de her bölümde şaşırıyoruz, bir sonraki bölümü merak ediyoruz.

'Pınar', 'Tayyar'ın sevgilisi ama gönlü başkasında...
Ben 'Pınar' için, 'cin olmadan adam çarpan' diyorum. 'Tayyar'la yaşamak ciddi bir korku onun için çünkü hem psikolojik, hem de fiziksel şiddet görüyor. 'Pınar'ın, 'Tayyar'ı sevdiğini düşünmüyorum ama fakir bir aileden geldiği için, 'Tayyar'ın ona sunduğu lüksü eliyle itemiyor. 'Pınar' kendi karakterinden ve hayatından çok fazla ödün veriyor. Buna rağmen aşkını yaşamaktan da geri kalmıyor.

'SOĞAN-EKMEKLE MUTLU OLURUM'
Peki, 'Tayyar', 'Pınar'ın başka biriyle aşk yaşadığını öğrenirse ne yapar?
Keser, hiç affetmez. Hemen öldürmez, işkence çektirerek yavaş yavaş öldürür.

Şiddet sahnelerini oynarken zorlanıyor musunuz?
Evet, çok zorlanıyorum. Şiddet görmek kadın için kolay değil. Bu karaktere hazırlanırken çok fazla üçüncü sayfa haberi okudum, bana çok faydalı oldu. 'Pınar'ın durumu da o kadınlardan farklı değil. 'Ne yaparsa yapsın benim kocam; döver de sever de' mantığıyla yaklaşıyor olaya. Bunun temeli korkudur.

'Pınar' başkasını seviyor ama yaşadığı lüks hayatı bırakıp gidemiyor. Siz onun yerinde olsanız ne yapardınız?
Ben özgürlüğüme çok düşkünüm ve aşkımın peşinden giderdim. Benim için maddiyat hiç önemli değildir. Soğan-ekmekle mutlu olanlardanım, lüks hayata kanmam. Huzurum olsun, gördüğümden geri kalmayayım yeter. Daha fazlasını istemiyorum.

'PARTNERLER UZADI, RAHATLADIK'
Voleybol oynadığınız için uzun boylusunuz. Uzun boylu olmak dizilerde dezavantaj yaratıyor mu?
Bazen yaratabiliyor, biraz şansa bağlı. Artık uzun boylu erkek oyuncular da var. Partnerler uzadı, biz de rahatladık. Bizde bir de güzellik takıntısı var. Bütün dizilerde bir tane farklı tipte adam yok. 30 kişilik cast varsa, 30'u da mükemmel oluyor. Estetik kaygılar tabii ki olmalı ama oyuncu bunları çok fazla düşünmemeli. Ben de hiçbir zaman boyumu, fiziğimi kafama takmadım.

Sarı saçlarınıza alıştınız mı?
Hiç alışamadım ama öyle olmasını uygun gördüler. "Sarı olacak" dediklerinde bir dakika bile düşünmedim, hemen boyattım. Görsel olarak da ekranda iyi durdu.

YORULMA LÜKSÜM YOK
Dizide Erkan Can'ın sevgilisi 'Pınar' rolündesiniz. Can'la oynamak nasıl bir duygu?
Erkan Abi'yle oynamak müthiş bir duygu. Onun sahneye yaklaşımını, kendi karakterine bakışını, çalışkanlığını, disiplinini görmek; benim gibi genç oyuncular için bulunmaz bir nimet. Onu gördüğünüzde "Yorulma lüksüm bile yok" diyorsunuz.

Karşılıklı oynarken özel bir hazırlığınız oluyor mu?
Sahne öncesinde özel olarak yaptığımız bir şey yok aslında. Çünkü Erkan Abi her zaman rolüne çok iyi konsantre oluyor. O kadar orada ve aslında o kadar o ki; bana çok fazla bir şey kalmıyor. Derler ya; iyi oyuncu karşısındakini de iyi oynatır diye... Onunla oynamak benim için büyük şans.
CANLI YAYIN