Lisede öğrenciyken sinema filminde oynadım

GİRİŞ TARİHİ:  05.06.2015, 19:44 GÜNCELLEME TARİHİ:  05 Haziran 2015 Cuma, 19:49

Kara Ekmek dizisinin Mine’si Elifcan Ongurlar hayranlarının sorularını canlı yayında atv Youtube kanalından yanıtladı.

Hayalinde oyuncu olmak var mıydı?
Hayalimde oyuncu olmaktan başka hiçbir şey yoktu ve çok severek yapıyorum mesleğimi.

En baskın özelliğiniz?
Çok konuşurum, inatçıyımdır, duygusalımdır, kendimi izlemeyi severim.

Sette en iyi kiminle anlaşıyorsun?

Sette herkesle çok iyi anlaşıyorum ama Anıl ve Berkay ile çok güzel bir dostluğumuz oluştu. Belki onlarla daha fazla sahnem olduğu için de olabilir ama herkesi çok seviyorum.

Evlenmeyi düşünüyor musunuz?
Kısmet. Şu an böyle bir düşüncem yok.

Elifcan set dışında neler yapar?
Elifcan'ın set dışında zamanı olur mu diye sormak lazım ilk başta. Çok yoğun çalışıyoruz. Çok keyifle yapıyoruz ama çok zor bir şey yapıyoruz. Set dışında öyle bir aile olmuşuz ki setteki insanlarla daha çok görüşüyorum resmen. Onun dışında dinlenmeye çalışıyorum, arkadaşlarıma vakit ayırmaya çalışıyorum.

Ne tür şarkılar dinliyorsunuz?
Arabesk dışında her şarkıyı dinliyorum. Yeniliklere de açık bir insanım.

Oyunculuğa nasıl başladınız?
Oyunculuğa Ateşin Düştüğü Yer adlı sinema filmine seçilerek başladım. O zamanlar lisedeydim ve 16 yaşındaydım. Aslında biraz korkarak başladım ama kendim için çok fazla şey öğrendim. Sonrasında sınavlara girdim Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümünü kazandım ve okulumu tamamladım. Şimdi de Kara Ekmek'teyim.

Hangi takımı tutuyorsun?
Fenerbahçeliyim ama öncesinde İzmir Karşıyakalı olduğum için Karşıyakalıyım.

En mutlu anını bizimle paylaşır mısın?

Her andan mutlu olmaya çalışıyorum ama "Ateşin Düştüğü Yer" filminden ödül almıştım en mutlu anlarımdan biriydi. Kalbim bir metre önümde atıyordu.

Mine haricindeki hangi karakteri canlandırmak hoşuna giderdi?
Mine karakterinden çok memnunum. Çok severek, keyifle oynuyorum. Herhalde "hadi seç" deseler Pervin'i oynamak isterdim. Pervin'i izlerken çok keyif alıyorum. Herhalde oynamak çok keyifli olurdu diye düşünüyorum ama Mine'den memnunum.

Kara Ekmek'teki Mine'yle karakterleriniz aynı mı?
Benzer yönlerimiz var tabii ki. Çok vicdanlıyım ben de. Her şeye çok üzülürüm, çok duygusalımdır. Mine de biraz öyle ve sevdikleri için her şeyi yapıyor. Babası ona tokat atmış olmasına rağmen çok seviyor. Elifcan'la Mine'nin bu anlamda benzerliği var. Geneline bakarsak biraz benziyoruz diyelim.

Semra'nın intikamı Ali'yle seni etkileyecek mi?
Semra'nın yaptığı her şey dizideki her karakteri etkiliyor. Asiye'yi de etkilediği için ve ben de onun kardeşi olduğum için tabii ki de beni ve Ali'yi de etkiliyor. Bundan sonra ne olur ne olmaz göreceğiz bakalım.

Çetin'in Semra'nın yaptıklarını anlamasıyla Asiye'yle arası daha iyi olması gerekirken aşkları yolun sonuna mı geliyor?

Emin olun yarın ne çekileceğini bilmiyorum öyle söyleyeyim size. Çok zor tabii ki her hafta çok yoğun bir senaryo yetiştiriyorlar ve biz de her hafta keyifle, heyecanla bunu okuyoruz. O yüzden ne olacağını bilmiyorum. Yolun sonuna mı gelecek? Yoksa devam mı edecek? Bakalım biz de merakla bekliyoruz.

Mine'yle Ali evlenecek mi? Yoksa Mine Taylan'a geri mi dönecek?
Ali'yle evlenecek mi, Taylan'a mı dönecek? Bilmiyorum ama şu an izlediğimiz kadarıyla Ali'yle Mine evlilik yolunda.

Semra dizi boyunca hep kötülük mü yapacak?
Hiç bilmiyorum ama Semra böyle devam eder gibi geliyor. Çünkü uzun süredir devam ediyor. O diziye renk katan bir karakter. Devam eder herhalde şimdilik ama diğer sezonda ne olur bilemem.

Set ortamından memnun musun?
Ben bu anlamda çok şanlıyım. Bütün setlerimde harika insanlarla çalıştım. Kara Ekmek benim için ayrıca keyifli. Bazen gülmekten çekemediğimiz sahneler oluyor. İşin zor tarafı komedi oynasak bizim için kolay olabilir ama dram çektiğimiz için gülmemizi bastırmamız lazım. Bu çok zor. Özellikle set arkadaşlarımla çok gülüyorum. Çok keyifli bir ortam var.

Siz akşamları izliyor musunuz tekrarları ve kendinizi izlemek nasıl bir duygu?
Kendimi izlemeyi çok seviyorum arkadaşlar. Bunun da yapılması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü kamera karşısında ne yaptığımızı net bir şekilde bilsek bile farkında olmadan yaptığımız bir hareket belki de yanlış bir harekettir. Bunu ancak televizyonda izleyince anlayabiliyoruz. Kendimi de izlemeyi seviyorum. Setim olmadığı zamanlarda önemli programım da yoksa her seferinde diziyi izliyorum.

Altan Erkekli sette nasıl?
Altan Erkekli ile çalışmaktan çok mutluyum. Muhteşem bir oyuncu olmanın yanında muhteşem bir insan. Hayatımda gördüğüm en kibar bir insan. O yüzden çok şanslı olduğumu düşünüyorum.

Röportajın canlı kaydını izlemek için tıklayın



CANLI YAYIN