Mucize Müge Anlı'da gerçekleşti!

GİRİŞ TARİHİ:  23.12.2015, 12:56

1984 yılında terk edilen iki kardeş, 31 yıl sonra tüm ailesine kavuştu.

MÜGE ANLI ile TATLI SERT

Abuzer Sezgin ve Abdullah Kollu, 21 Aralık Pazartesi günü, canlı yayında 31 yıl önce bir camii önüne daha kundakta bebekken bırakıldıklarını ve tanımadıkları ailelerinin bulunması için Müge Anlı ve ekibinden yardım istediklerini söylediler. Fakat Müge Anlı ve ekibinin ulaştığı sonuç, ikilinin hatırladıklarından farklıydı. İki kardeş, o tarihler de Mersin'deki bir pastaneye babaları tarafından bırakılarak terk edildikleri öğrenildi.

Çocuk Esirgeme Kurumu'na gönderilen çocuklar, orada ayrı düşmüş biri evlatlık verilmiş diğeri ise 18yaşına kadar yetimhanede kalmaya devam etmişti… Dün (22 Aralık) ise Müge Anlı, onlara sevinçli haberi vererek annelerini bulduğunu söyledi. Canlı yayına telefonla bağlanan anneleri vakit kaybetmeden programa gelerek yıllardır görmediği çocuklarına kavuştu ve program sonrasında vakit geçirdiler…

31 yıl sonra annelerine kavuştular…

Anneleri Güllü Hanım, çocukları ile buluştuğunda yaşadıklarını anlatmaya çalıştı. "Babanızla geçinemezdik, ayrıldık ama yine rahat bırakmadı. Sürekli kapıma gelirdi. Ben, evli olan kardeşimin evinde yaşardım, kendi evim yoktu. Sizi babanıza vermem için beni zorladılar, sonra başka biriyle yeniden evlendirdiler. Okuryazarlığım yoktu, geceleri sabahlara kadar çocuklarım diyerek ağlardım. Şimdi bana kırgınsınız, haklısınız ama 30 yıl sonra sizleri buldum bir daha kaybetmem. Sevginizi kazanmak için elimden geleni yaparım" dedi.


Hiç görmedikleri babalarıyla canlı yayında yüz yüze geldiler…

Canlı yayın devam ederken Müge Anlı kardeşlere, babalarının Antalya'da yaşadıklarını ve onu da bulup programa getirdiklerini söyledi. Babaları Hüseyin ise yılların verdiği vicdan azabını taşıyordu ve gözyaşlarıyla stüdyoya girdi. Fakat kardeşler babalarına duydukları kırgınlığın daha ağır bastığını söyledi ve yanına gitmediler. Baba Hüseyin Özaydın ise savunmasını, "O zamanlar çocukları ben almıştım para kazanmam gerekiyoru kalacak bir evim yoktu. İşe gitsem çocuklarımı bırakacak bir evim yoktu başka çarem kalmadığı için onları emniyete yakın olan bir pastaneye götürüp sigara almaya gidip geri geleceğimi söyledim ama bir daha hiç dönmedim. Kimsesizler yurduna veremezdim çünkü eşim de ben de hayattaydık alamazlardı. Bu yüzden kaybolmuş durumuna düşürdüm çocuklarımı daha dönüp almak için şansım olur belki" sözleriyle yaptı.

İki kardeş öz babalarının bu sözleri karşısında babamınızın bir daha karşımıza çıkmasını istemiyoruz. Sizlerin hayatınıza dahil olmak gibi bir isteğimiz yoktu, sizden ekmek istemedik biraz sevgi versen yeterdi. Sen nasıl bir babasın, hiç mi bizim yokluğumuzu hissetmedin dedi. Baba Hüseyin Özaydın ise bu sözlere, "yokluğunuz da başka insanların çocuklarıyla teselli ettim kendimi. Sizi bırakmaktan başka çarem yoktu" dedi.
CANLI YAYIN