İlyas’ı bıçaklatan Façalı Dayı kim? Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz yeni bölümüyle 22 Ocak’ta atv’de!

GİRİŞ TARİHİ:  01.03.2019, 11:05
İlyas’ı bıçaklatan Façalı Dayı kim? Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz yeni bölümüyle 22 Ocak’ta atv’de!

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'ın 121. Bölümünde İlyas cezaevine nakledileceği sırada abisinin gözleri önünde defalarca bıçaklanmıştı. Bıçaklayan kişi, olayın hemen öncesinde "Hızır Çakırbeyli, Façalı Dayı diyor ki kardeşi gibi Hızır Çakırbeyli de geberecek" dedikten sonra İlyas'ı bıçaklamıştı. Peki kim bu Façalı Dayı?

Façalı Dayı'nın kim olduğuyla ilgili sosyal medyada konuşulanlar arasında en popüler iddia şu: Birkaç bölüm önce Çakırbeyli ailesinin ortadan kaldırdığı Sultan Ağa, İzzet ve Tuncay'dan birine yakın Façalı Dayı… İlyas'ı bıçaklayan kişinin konuşma tarzından Sultan Ağa'ya yakın olabilir düşüncesi hakim. Façalı Dayı, Sultan Ağa'nın intikamını almak istemektedir ve bu konuda da Mesut'tan destek almaktadır.

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'ın son bölümünde neler olmuştu?
Çakırbeylilerin yakasını bırakmayan Mesut, devletin gücünü kötüye kullanarak İlyas'ın sonunu hazırlayan bir tuzak hazırlar. Cengiz'i resmi olarak istihbaratta görev alma vaadiyle kandırarak İlyas'ın aleyhine tanıklık etmesini sağlayacaktır. Tuncay'ın ölümü başta olmak üzere yapılan tüm eylemlerin sorumlusu olarak tutuklanan İlyas, artık bir çıkış yolu kalmadığının farkındadır. Mesut, kurduğu oyunla, içeride İlyas'ı dışarıda ise Alparslan'ı bitirme peşindedir. Ailesini dağıtacak olan bu oyunu bozmak için harekete geçen Hızır, kendi çıkarları uğruna bulunduğu konumu istismar eden vatan haininin karşısına dikilir. Bir meydan okuma yarışına dönüşen görüşme, ikilinin birbirine gözdağı vermesinden öteye geçemez. Hiçbir tehdide boyun eğmeyecek olan Hızır'ın, kardeşinin canını kurtarmak için artık yapabileceği bir şey kalmamıştır.


CANLI YAYIN