Uhuletle ve suhuletle ne demek?

GİRİŞ TARİHİ:  01.03.2019, 11:05
Uhuletle ve suhuletle ne demek?

Perşembe günlerinin reyting rekortmeni dizisi "Bir Zamanlar Çukurova"nın Fekeli Ağası Kerem Alışık'ın sıklıkla kullandığı "uhulet" ve "suhulet" kelimeleri ne anlama geliyor?

Ali Rahmet FekeliBir Zamanlar Çukurova'da tüm dengeleri değiştiren Fekeli, kısa sürede herkesin beğenisini kazandı. Yürekli, mert, hakkaniyetli ama bir o kadar da doğru bildiği yolda ilerleyen sert bir adam. Yılmaz'ın akıl hocası, manevi babası… Yıllar önce Adana'da Yaman ailesiyle yolu kesişmiş ancak hikâyenin sonu cezaevinde bitmiş. Fekeli uzun yıllar cezaevinde yatmış, tahliyesinin son zamanlarında ise Yılmaz ile tanışmıştı.

Yılmaz'ın ardından tahliye olduktan sonra Fekeli Ağa olarak Adana'ya dönen Ali Rahmet Fekeli aynı zamanda bilge bir kişiliğe sahip. Her cümlesinin ardından derin bir anlam var. Fekeli'nin ağzından düşürmediği iki kelime var: "Uhuletle ve suhuletle"…

Peki, ne anlama geliyor; uhuletle ve suhuletle? Anlamı sessiz ve sakin bir şekilde, yumuşaklıkla demek uhulutle ve suhuletle. Fekeli, Yılmaz'a nasihat verirken sıklıkla kullandığı bu iki kelime artık herkesin dilinde.

CANLI YAYIN