Bardak kek nasıl yapılır?
Bardak kek nasıl yapılır?
Porselen fincan sizin için en iyi seçim olacaktır. Fincanlarınızın içerisine tek kullanımlık kağıt kek kalıpları yerleştirmeniz keklerinizin fincandan rahat bir şekilde çıkartmanıza yardımcı olacaktır. Fincanlarınızı tencereye koymadan önce fincanların yarısından biraz daha aşağısına gelecek şekilde su doldurmalısınız.
Fincan kek tarifi İçin gerekli malzemeler
1 yumurta
1 çay bardağı süt
1. 5 çay bardağı şeker
2 çay bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı fındık veya ceviz kırığı
Fincan kek tarifi nasıl yapılır?
Karıştırma kabının içine yumurta ile şeker alıp karıştırıyoruz.
Daha sonra süt, sıvı yağ, kakao konulup tekrar karıştırılır.
En son un, kabartma tozu vanilya, ceviz kırığı ya da fındıkta eklenip karıştırılır.
Hazırladığımız harcı içi sıvı yağ ile yağlanmış fincanların yarısına kadar konulur.
Tencereye fincanların yarısını biraz geçecek şekilde ılık su konulur. Fincanlar tencereye dizilir. Ve üzerine temiz bir havlu serilir ve kapağı kapatılır.
Su kaynayana kadar yüksek ateşte pişirilir. Daha sonra altı kısılarak kapağı hiç açmadan 20 dakika pişirilir.
Altı kapatıldıktan sonra 10 dakika kapağı açılmadan dinlenmeye bırakılır. Sonra servis yapılır. Üzerine isterseniz pudra şekeri ya da hindistan cevizi serpiştirebilirsiniz.
Bardak kek yapımının tamamını izlemek için tıklayın!