Güzel oyuncudan samimi açıklamalar

GİRİŞ TARİHİ:  18.05.2011, 10:21 GÜNCELLEME TARİHİ:  18 Mayıs 2011 Çarşamba, 16:04

'Unutulmaz' dizisinin 'Eda'sı Özlem Yılmaz, gerçek hayatında aşkı için ailesini asla üzmeyeceğini söyledi ve ekledi: "Sonunda mutlu olacağımdan emin de olsam önce onu aileme kabul ettirmeye çalışırım, bunun için çabalarım. Bir erkek, onların üzülmesine sebep olamaz"

atv ekranlarında yayınlanan 'Unutulmaz' dizisinde rol alan Özlem Yılmaz, sona yaklaşan diziyi, özel hayatını ve ilişkilere bakışını anlattı. Sezon sonunda final yapacak olan dizinin, unutulmaz bir finali olacağını söyleyen Yılmaz, "Türkiye'de ilk defa böyle bir final yapılacak" diyerek oldukça iddialı konuştu. Yedi ay önce, birlikte olduğu şarkıcı Berksan ile yollarını ayıran oyuncu, "Henüz yeni bir ilişkiyi kaldıracak kafaya ve zamana sahip değilim" dedi.

ZOR SAHNELER OLACAK
'Unutulmaz' dizisi sona doğru yaklaşıyor. 'Eda' ile 'Harun'un tüm sorunları bitecek ve artık tamamen rahat bir nefes alacaklar mı?
Gördüğü ilgiyle 'Unutulmaz' gerçekten hepimiz için unutulmaz bir proje oldu. Bizi bu kadar unutulmaz kılan bu sadık seyirciye 'Eda' ve 'Harun'un rahat nefes aldığı günü göstermeden bir final yaparsak, haksızlık etmiş oluruz diye düşünüyorum. Ama yakın tarihteki bölümler için mutluluğun da yakın olduğunu söyleyemeyeceğim. Geçtiğimiz haftaki bölümde 'Harun' alevler arasında kaldı. 'Eda'ya 'Harun'un o yangından çıkamadığı ve öldüğü söylendi. 'Eda', büyük çıkmazlara girdi. Bir tarafta daha çok küçük olan kızıyla yaşam dururken, 'Harun'un kaybıyla 'Eda' kendini kaybolmuş hissedip ölmeyi dileyecek. Mutlu olabilmek için o kadar savaş vermişken bu yük 'Eda'ya fazla geliyor tabii... Zor sahneler beni bekliyor sanırım.

Bu aşk hikayesinin bu kadar ilgi çekmesini neye bağlıyorsunuz?
İzleyici sanırım bu hikayede yaşanmışlıklarını buldu ya da 'Eda' ve 'Harun' kadar cesur olamayıp sevgilerinin peşinden bu denli zorlu yollara giremeyen âşıkların "Keşke!" dediği nokta olduk.

BÜYÜK KONUŞMAYAYIM...
'Eda'nın yerinde olsaydınız böyle zorlu bir aşkı yaşama gücünü kendinizde bulabilir miydiniz?
Hayır, bulamazdım. 'Eda' hem benden daha duygusal, hem de daha cesur. Eşim olsa, her türlü zorluğa gelebilirim. Tabii ki o da bunun farkında olup değer biliyorsa... Ama onun dışında Allah gözümü o denli kör etmesin. Ben aileme bir erkek için rest çekemem. Yani ablamın nişanlısı olması gibi sebeplere gerek yok. Sonunda mutlu olacağımdan emin de olsam önce aileme kabul ettirmeye çalışırım, bunun için çabalarım. Bir erkek, onların üzülmesine sebep olamaz. Allah korusun büyük konuşmayayım da başıma gelmesin.

'Eda'nın yaşadıkları yüzünden insanlardan hiç olumsuz tepki aldığınız oldu mu?
İlk bölümden itibaren diziyi takip eden izleyici 'Eda'nın ilişkisine her şeyden habersiz adım attığını bildiği için onun içine düştüğü duruma üzülüyorlardı. Ama bazı izleyicilerden, 'ablasının nişanlısını çalan kız' diye çok eleştiri aldım. Artık sadece "Ağlama yeter artık" diyenler var.

DİZİLERDEN DERS ÇIKARMAM
Dizide yaşananlar, ilişkilere bakış açınızı değiştirdi mi?
'Harun' dışındaki tüm karakterler zaten günümüzde yeterince var. Yani kendini düşünen, intikam peşinde koşan, hırslarına yenik...Yaşanmış gerçekler varken dizilerden ders çıkarmıyorum. Kötülük görmeden kimseyle olan ilişkimde bakış açımı değistirmem.

'Zoraki Koca' oldukça dikkat çekmişti. Ardından gelen iki projeniz bu kadar ses getirmedi. Ama 'Unutulmaz'da Özlem Yılmaz fanları iyice arttı. Bu konuda ne diyeceksiniz?
Bu projenin mesleki anlamda bana çok şey kattığı bir gerçek. Ama şu gerçeği de unutmamak lazım; bu bir ekip işi. Tutan işleri tek başıma üstüme alamayacağım gibi tutmayanları da alamam!


CANLI YAYIN