'Bilal' yakında halk kahramanı olacak !

GİRİŞ TARİHİ:  24.09.2011, 11:12 GÜNCELLEME TARİHİ:  24 Eylül 2011 Cumartesi, 13:50

Ekranların sevilen dizilerden 'Kurşun Bilal'de 'Bilal Emin'i oynayan Gökhan Mumcu, hayat verdiği karaktere çok güveniyor: 'Bilal' tam Türk erkeği. Kısa bir sürede halk kahramanı olacağından şüphem yok

atv'de yayınlanan 'Kurşun Bilal' dizisinde canlandırdığı 'Bilal Emin' karakteriyle kısa sürede büyük ilgi gören Gökhan Mumcu; InStyle dergisinden Buket Baydar'ın sorularını yanıtladı...

Balayından döner dönmez 'Kurşun Bilal'in kadrosuna dahil oldunuz, üstelik de başroldesiniz… Bu aralar hayatınızdan memnun musunuz?
Her şey biraz ani gelişti ama ben bu durumdan hiç şikayetçi değilim. Dizi kadrosunda bir sıkıntı yaşanınca, ben 'Bilal Emin' karakterine hayat vermek için diziye ikinci bölümden sonra dahil oldum. Bir süredir sürekli setteyim, bir yerden sonra ekiple ailenden daha sık görüşmeye başlıyorsun. Belki de bundan ötürü epeydir bu işin içerisindeymişim gibi hissediyorum. Sanırım en zor olanı; eve gidememek ve düzensiz hayat. Onun dışında her hafta ekranda iyi bir iş görmek beni, ekibimi ve yakın çevremi mutlu etmeye yetiyor.

FAZLA FEVRİ BİRİYİM
'Bilal' karakteri nasıl biri?
'Bilal'; hep iyinin yanında, kötülere ise düşman olan bir karakter. Ters yanları da var; agresifliğinden ötürü kendine zarar veriyor. Bir düşmanı var ve kafasına bir kurşun sıkıyor ancak 'Bilal' ölmüyor. Kurşunu çıkartamıyorlar ve onunla hayatını devam ettirmek zorunda kalıyor. İsminin 'Kurşun Bilal' olmasının hikayesi de oradan geliyor. 'Bilal' kesinlikle klasik bir Türk erkeği; bir süre sonra halk kahramanı olacağından şüphem yok.

Kendi karakterinizde sevdiğiniz ve sevmediğiniz özellikleriniz neler?
Sanırım sevmediğim bir huyumun, sevdiğim bir diğer huyum sayesinde üstesinden gelebiliyorum. Biraz fazla fevriyim, öyle anlarda ne var ne yok döküyorum ama bir 10 dakika sonra her şey normale dönüyor. Suç karşı tarafta olsa bile hiç kin tutmam. Bir şekilde durumun iyi yönünü bulup "Ne gerek var şu üç günlük dünyada?" mantığıyla olan biteni hemen tolere edebilirim.

RESTORASYON OKUDUM
Boş vakitlerinizde ne okur, ne izler, nerelere gidersiniz?
Restorasyon mezunuyum, dolayısıyla İstanbul'un farklı farklı noktalarına gidip keşfetmeyi çok seviyorum. Eski binalara, objelere karşı inanılmaz bir ilgim var. Balat ve Taksim'i seviyorum. Rock müzik dinlerim. İzleme konusuna gelirsek; şu ara çok fazla seçici olamıyoruz ve o an ne bulursak onu izliyoruz, şansımız yaver gider de eşimle haftada bir sinemaya gidebiliyorsak, ne mutlu bize.

Eşiniz Ceren Aksan'la aşkı nasıl yaşıyorsunuz?
Ortak noktamız çok fazla. İkimiz de fotoğraf çekiyoruz, dünyayı gezmeyi seviyoruz, mütevazı bir hayat yaşıyoruz… Özetle; biz aşkı üreterek yaşamayı seçtik, güzel yaşıyoruz.

KADINDA SAKİN KIYAFET SEVERİM
Giyim tarzınızı nasıl tanımlarsınız?
Aslında bu konuda biraz şanslıyım; kız kardeşim Vildan Mumcu'nun V Style adında bir markası var ve kendisi aynı zamanda stil danışmanlığı yaptığı için özellikle çekimlerdeki kıyafet seçimlerim ve kombinasyonlarım için onun fikrini almak hoşuma gidiyor. Hem spor, hem de klasik giyindiğimi söyleyebilirim. Spor giyimden kastım asla eşofman değildir ama jean, tişört ve lastik ayakkabı giyip çıkarım. Mesleğimiz gereği doktor, avukat, polis gibi farklı kıyafetlere bürünüyoruz; o nedenle hiçbir giyim stilinde aklım kalmıyor açıkçası, nasıl olsa hepsini deneyimliyoruz.

ZARİF VE KALİTELİ GİYİNMELİ
Nasıl alışveriş yaparsınız?
Kıyafet alışverişlerinde ikinci bir fikre ihtiyaç duymam. Genelde sayıca fazla alternatif alıp çok çeşitli giyinmeyi seviyorum.

Giyim konusunda, bir kadında nelere dikkat edersiniz?
Çok fazla incikli boncuklu, nakışlı şeyleri sevmiyorum. Özetle sakin kıyafetlerle görmeyi tercih ederim. Salaş giyim tarzından hiç hoşlanmıyorum; kadınların zarif ve kaliteli giyinmeleri benim için önemli.

KADINLARA GÖRE MUMCU
ASLI TANDOĞAN (Oyuncu)
"Gökhan Mumcu görüntüsü, beyefendiliği ve alçak gönüllülüğüyle hayranlık uyandırır. Ayrıca insanı şaşırtan bir espri anlayışına da sahip. Bir odanın atmosferini kolaylıkla değiştirebilir."

YILDIZ ÇAĞRI ATİKSOY (Oyuncu)
"Güven duygusu aşılayan, her zaman yanınızda olduğunu hissettiğiniz, kendisinden çok sevdikleri için mücadele eden, gözlerinin derinliğinde mutluluğu bulduğunuz, yegane dost, candır o. Aynı zamanda yürüdüğüm yolda kendimi hiç yalnız hissettirmeyen, güçlü olmamı sağlayan bir melek."
CANLI YAYIN