Sit com dramdan çok daha kolay

GİRİŞ TARİHİ:  27.09.2011, 10:05 GÜNCELLEME TARİHİ:  27 Eylül 2011 Salı, 10:06

atv'nin sevilen dizilerinden 'İstanbul'un Altınları'nda Haluk Bilginer'in kızı 'Ayşegül'ü canlandıran Funda Eryiğit, sit com'da oynamanın zaman açısından, dramda yer almaktan çok daha kolay olduğunu söylüyor: Sette bir dekorun içindesiniz. Ayrıca sit com tiyatroya daha yakın... Bu yüzden sit com'da oynamak bana cazip geldi

atv'nin sevilen dizilerinden 'İstanbul'un Altınları'nda Haluk Bilginer'in kızı 'Ayşegül'ü canlandıran Funda Eryiğit, sit com'da oynamanın zaman açısından, dramda yer almaktan çok daha kolay olduğunu söylüyor: Sette bir dekorun içindesiniz. Ayrıca sit com tiyatroya daha yakın... Bu yüzden sit com'da oynamak bana cazip geldi
'Canım Ailem' dizisinde canlandırdığı 'Seyhan' karakteriyle tanınan Funda Eryiğit, şimdilerde atv'de yayınlanan 'İstanbul'un Altınları' dizisiyle ekranlara geliyor. Dizide; Demet Akbağ, Haluk Bilginer ve Gürgen Öz gibi oyuncularla birlikte rol alan Eryiğit ilk defa bir sit com projesinde yer almanın heyecanını yaşıyor. Dizide babasından izinsiz evlenen ve maddi zorluklar yaşadıkları için eşiyle birlikte baba evine taşınan 'Ayşegül' karakterine hayat veren güzel oyuncu, sorularımızı yanıtladı.

SEÇİCİ DAVRANDIM
Sizi ilk olarak 'Canım Ailem' dizisiyle tanıdık. Dizide canlandırdığınız 'Seyhan' karakteri çok dikkat çekti ve sevildi. Bu kadar ilgi görmeyi bekliyor muydunuz?
Hiçbir beklentim olmadı. "Bu işten sonra yine ilgiyi yakalarım" gibi düşüncelerim de olmadı. 'Canım Ailem'den sonra bir yıl televizyon için bir şey yapmadım. Okulumu bitirdim, tiyatro yaptım. O yüzden bir kaygım yoktu. Özel olarak bir ilgi de beklemiyordum.
Ses getiren bir işte yer aldıktan sonra gelecek yeni projelere yönelik endişe yaşadınız mı?
Biraz yaşadım. 'Canım Ailem' çok iyi bir projeydi. İyi bir kadrosu vardı. İyi ve naif bir iş oldu. Ondan sonra yapacağınız iş elbette önemli oluyor. Kendinizi çok daha seçici davranmak zorunda hissediyorsunuz. Ardından 'İstanbul'un Altınları'nın gelmesi çok mutlu etti beni...
İki projede de usta oyuncularla çalıştınız. Şanslı olduğunuzu düşünüyor musunuz?
Bunun şansla ilgili olup olmadığını bilemiyorum. İkisi de güzel kadrolu işler ama nasıl böyle olduğuna dair parlak bir formül var mı, bilemiyorum açıkçası...
İlk defa bir sit com'da yer alıyorsunuz. Teklif geldiğinde tereddüt yaşadınız mı?
Aslında yaşamadım. Sit com çekmek, zaman açısından dramdan daha kolay. Sette dekorun içindesiniz. Ayrıca sit com tiyatroya daha yakın... Bu anlamda sit com'da oynamak cazip geldi. Dezavantajı olur mu, bilemiyorum. Okulda birkaç komedi oyununda yer almıştım. Ama profesyonel anlamda oynamak çok heyecanlı oluyor.

"GÜZEL OLACAK"
Kendinizi izlerken eleştiriyor musunuz?
Çok eleştiririm. İzlediğimde de "Harika yapmışım" diyemiyorum. Hikayenin içinde duruşumun doğru olup olmadığıyla, onu becerip beceremediğimle ilgileniyorum. Bir komedi sahnesi olur ama orada siz komik unsur olmayabilirsiniz. "Acaba benden komik biri çıkar mı?" diye düşünmüyorum. Sahnenin içindeki yerimi doğru tayin etmeye çalışıyorum. Hikayeye hizmet edip etmediğime bakıyorum Zaten bu durum yakalanırsa, izleyiciye geçeceğini düşünüyorum.
Dizideki eşinizi Gürgen Öz oynuyor. Nasıl bir ikili oldunuz?
Çok güzel bir ikili olduğumuzu ve birbirimizi tamamladığımızı düşünüyorum. Çekimlere başlamadan önce birlikte ön provalar yaptık. Senaristimizle oturup uzun uzun konuştuk. İş başlamadan birbirimize "Güzel olacak" dedik.
ÖNCE ULUSLARARASI İLİŞKİLER OKUDUM
Konservatuar öncesi uluslararası ilişkiler okumuşsunuz. Bu alanda çalışmayı düşünmediniz mi?
Hiç düşünmedim. Ayrıca artık iş işten geçti. Okulu bitirdikten sonra o alana yönelmem gerekiyordu. Ama ben tamamen oyunculuğa yöneldim. Artık beni o alanda işe almazlar zaten... (Gülüyor)
Aileniz başta oyunculuk yapmanıza karşı çıkmış. Şimdiki tutumları nasıl?
Aslında "Önce okulunu bitir" dediler. Herhalde okulu bitirdikten sonra konservatuvara gitmeyi gözü yemez diye düşündüler ama öyle olmadı. Şimdi ise mutlular

GÖZALTI TORBALARIMI YENİ ALDIRDIM
'Canım Ailem'den sonra ekranlara ara verdiğiniz bir sene boyunca ne yaptınız?
Amacım okulu bitirmekti; bitirdim. Okuldan arkadaşlarım Görkem Şarkan, Taner Ölmez, İsmail Semih Habiboğulları ve Mustafa Barış Koçkar ile 'Serbest Bölge' diye bir tiyatro ekibi kurduk. Geçtiğimiz sezon da 'Çatı' adlı bir oyun çıkardık. Bütün sezon boyunca bu oyunu oynadık. Ben ekibin kurucularındanım. O yüzden oyunculuğun haricinde bir sürü şeyle uğraştım. Bu sezon için de yeni bir oyun hazırlıyoruz. Şu an metinler üzerinde çalışıyoruz.

ZOR GEÇIYOR
Tiyatronun kurulum aşamasında zorluklar yaşadınız mı?
Her şeyle Görkem ile birlikte ilgilendik. Bu sıkıntılarla uğraşırken oyunculuğun daha keyifli bir şey olduğuna kanaat getirdim. (Gülüyor) Bir şey yapmak istiyorsunuz ama onu sunmak için bir sürü başka şey yapmak zorundasınız. Bu süreç biraz zor geçiyor ama yaptığımız işi seviyoruz.
Gözaltı torbalarınızı aldırdığınız doğru mu?
Evet, doğru... Bir süre önce aldırdım.
CANLI YAYIN