Yırtma çabası içinde olmadım

GİRİŞ TARİHİ:  27.03.2015, 15:55 GÜNCELLEME TARİHİ:  27 Mart 2015 Cuma, 17:32

'Kara Ekmek' dizisinde 'Hale' karakterini canlandıran Başak Daşman: Ben kendi kişisel hayatımda hiç yırtma çabasına girmedim...

ATV'de yayınlanan 'Kara Ekmek' dizisinin 'Hale'si Başak Daşman, bir yandan da yeni sinema filminin heyecanını yaşıyor. Ünlü oyuncu; 'Tehlikeyle Flört' adlı komedi filminde bir spor hocasını canlandırıyor. Başak Daşman; hakkında merak edilenleri anlattı...

'Kara Ekmek' dizisinde 10 bölüm geride kaldı. Diziyle ilgili yorumlar nasıl?
Diziyle ilgili geri dönüşler çok iyi; dizi yayınlandığı günden beri yükselen bir grafik çiziyor.

Bu dizide neden rol aldınız?
Hikaye; hem zengin bir yalıda, hem de gecekondu da geçiyor. Bu iki farklı hayatlar arasında entrikalar yaşanıyor. Bu yüzden 'Kara Ekmek'in beğenileceğine inandım. Birçok sahne ve replik çok gerçekçi geldi bana. Ayrıca daha önce hiç böyle bir karakter oynamamıştım.

'Hale' nasıl bir karakter?
'Hale'; kocasına aşık, üç yıl önce çocuğunu kaybetmiş ve depresyonda olan bir kadın. 'Asiye' karakterinin eve gelmesiyle ortalık karışıyor. 'Hale', 'Asiye'ye kaptırdığı kocası için mücadele ediyor. Kısacası 'Hale'nin başına gelmedik kalmadı; artık nereden tutacağımı şaşırdım.

'Hale'nin, kocası ve 'Asiye' ile olan ilişkisine yaklaşımını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Başta gurur yapıyordu ama duygularına yenik düştü. Çünkü kocasını seviyor ve alıştığı hayat tarzını geride bırakmak istemiyor.

Peki, kocasını tekrar kazanabilecek mi?

Kocasından boşanmayacak ama tekrar her şey eskisi gibi olur mu, bilmiyorum. Çünkü gerçek hayatta da ben yeniden aynı duyguların, aynı aşkın yaşanacağını sanmıyorum.

ŞÖHRET OLMAYI ARZULAMADIM

3 Nisan'da gösterime girecek olan 'Tehlikeyle Flört' filminden de bahseder misiniz?
Flört grubunun albüm yaparak zengin olma ve yırtma hikayesi anlatılıyor. Çok eğlenceli, absürt bir iş oldu. Grup elemanlarından Ozan'ın platonik aşkı olan spor hocasını oynuyorum.

Siz kendi hayatınızda yırtma çabası içinde oldunuz mu?
Herkeste bir yırtma fikri oluyor ama ben kendi kişisel hayatımda hiç yırtma çabasına girmedim. Yırtmak ne olabilir ki; çok zengin olmak ya da çok tanınmak mı? Ne yapayım çok zengin olmayı. Tanınmak ise oynadığım işlerle ilgili. Şöhret olmak gibi bir arzu içinde hiç olmadım.

KOLAY AĞLARIM SUNİ GÖZYAŞI KULLANMAM

Dizinin son bölümlerinde sürekli ağlıyorsunuz. Kolay ağlayabiliyor musunuz?
Ben kolay ağlarım. Yapay gözyaşı da kullanmam. Ağlamalarım uzun da sürmez. Dönüp ağlıyorum, sonra yine hemen normal hayata girebiliyorum. Sorun olmuyor.

Dizilerde dram, filmlerde komedi oynuyorsunuz. Bu bilinçli bir tercih mi?

Hayır. Dizilerde genellikle hep aynı rollerde oynadığım için komedi yapacağım düşünülmüyor. Aslında ben bir komedyen değilim ama komedi oyuncusuyum. Komediyi çok seviyorum. Hatta bir tiyatro oyunu yazdım. O da komedi. Otel odasındaki dört kadının hikayesini anlatacağım. CEF Tiyatro'yla birlikte önümüzdeki sene sahneye koymayı düşünüyoruz

Sabah / Günaydın

CANLI YAYIN