Demokrasi ve Şehitler Mitingi için hazırlıklar sürüyor

GİRİŞ TARİHİ:  01.03.2019, 11:05
Demokrasi ve Şehitler Mitingi için hazırlıklar sürüyor

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi desteğiyle 7 Ağustos Pazar günü Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenecek Demokrasi ve Şehitler Mitingi için hazırlıklar sürüyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, miting alanı 3,5 milyon katılımcıya hizmet verecek kapasitede hazırlanıyor. Mitinge Anadolu ve Avrupa Yakası'ndan otobüslerle ulaşılabilecek. Farklı noktalardan miting alanına ring seferleri yapılacak. Engelli vatandaşlar için 50 adet otobüs tahsis edilirken, engelli araçları için araç sayısı kadar engelli tabelası hazırlandı. Kazlıçeşme, otobüsler için park alanı olarak belirlendi. Otobüslerle gelen katılımcılar Kazlıçeşme'den Yenikapı Miting Alanı'na yürüyerek gidecek. Yaşlı ve çocuklar için ise Kazlıçeşme-Yenikapı arasında 20 adet otobüs ring seferleri yapacak. Yol boyunca su istasyonları ve ikram alanları kurulacak.

Deniz yoluyla miting alanına ulaşım kiralanan 200 adet vapur, tekne gibi deniz taşıtı ile olacak. Ayrıca kiralanan 50 adet deniz aracı da ring seferleri yapacak. Deniz yoluyla 12 noktadan ulaşım sağlanacak. Silivri, Bakırköy, Yenikapı, Sirkeci, Eyüp, Sütlüce, Haliç Kongre Merkezi, Beykoz, Üsküdar, Kadıköy, Pendik ve Adalar iskelelerinden deniz araçları hareket edecek. Anadolu ve Avrupa yakaları için miting alanına otobüslerle ve deniz yolu ile toplu ulaşımın yanı sıra metrobüs, Marmaray ve metro hatları kullanılabilecek. Alana gitmek isteyen katılımcılar için aktarma noktaları, ana istasyonlar ve miting alanına yakın metro duraklarından ring seferleri de yapılacak. Miting dolayısıyla İstanbul'da tüm toplu ulaşım araçları ücretsiz hizmet verecek.

Farklı noktalardan miting alanına ring seferleri yapılacak.

Engelli vatandaşlar için 50 adet otobüs tahsis edilirken, engelli araçları için araç sayısı kadar engelli tabelası hazırlandı.

Kazlıçeşme, otobüsler için park alanı olarak belirlendi. Otobüslerle gelen katılımcılar Kazlıçeşme'den Yenikapı Miting Alanı'na yürüyerek gidecek. Yaşlı ve çocuklar için ise Kazlıçeşme-Yenikapı arasında 20 adet otobüs ring seferleri yapacak. Yol boyunca su istasyonları ve ikram alanları kurulacak.

Deniz yoluyla miting alanına ulaşım kiralanan 200 adet vapur, tekne gibi deniz taşıtı ile olacak. Ayrıca kiralanan 50 adet deniz aracı da ring seferleri yapacak. Deniz yoluyla 12 noktadan ulaşım sağlanacak. Silivri, Bakırköy, Yenikapı, Sirkeci, Eyüp, Sütlüce, Haliç Kongre Merkezi, Beykoz, Üsküdar, Kadıköy, Pendik ve Adalar iskelelerinden deniz araçları hareket edecek.

Anadolu ve Avrupa yakaları için miting alanına otobüslerle ve deniz yolu ile toplu ulaşımın yanı sıra metrobüs, Marmaray ve metro hatları kullanılabilecek.

Alana gitmek isteyen katılımcılar için aktarma noktaları, ana istasyonlar ve miting alanına yakın metro duraklarından ring seferleri de yapılacak.

Miting dolayısıyla İstanbul'da tüm toplu ulaşım araçları ücretsiz hizmet verecek.

.
CANLI YAYIN