ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI CANLI YAYIN

Ton balıklı kimbap nasıl yapılır?

GİRİŞ TARİHİ: 03 Temmuz 2025 Perşembe, 16:01
ABONE OL

Ton balıklı kimbap nasıl yapılır?

Ton balıklı kimbap yemeğine gelin bir de yakından bakalım… Kimbap, pişirilmiş pirinçten ve gim içinde nori adlı laver deniz yosununun kurutulmuş yaprakları ve diğer malzemelerden yapılan ısırık büyüklüğünde dilimler halinde servis edilen bir Kore yiyeceğidir. Kimbap, pirinç sirkesi yerine genellikle geleneksel Kore lezzetlerinin yanı sıra susam yağı kullanılarak farklı bir yemek haline gelmiştir. Kimbap terimi ilk kez Kore'de ortaya çıktığı 1935 bilinmektedir.

Ton balıklı kimbap için malzemeler
6 yaprak fırınlanmış yosun
2 su bardağı pilavlık pirinç
3 su bardağı
2 Tatlı Kaşığı pirinç sirkesi
4-5 tatlı kaşığı susam yağı
2 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
2 paket ton balığı (2*120 gr)
3 diş sarımsak
1 tepeleme yemek kaşığı soya sosu
2 adet salatalık
2 adet havuç
2 adet kapya biber
3 adet yumurta
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
3 tatlı kaşığı ballı hardal
2 yemek kaşığı kavrulmuş susam

Ton balıklı kimbap nasıl yapılır?

Pilavı pişirdikten sonra soğumaya bırakıyoruz. Pirinci ve soğuk suyu tencereye alıp kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruz. Suyunu tamamen çektikten sonra ocağı kapatıp pilavı soğumaya alıyoruz.

Salatalığı soyarak ya da kabuğuyla ince uzun dilimliyoruz. Salatalığın çekirdekli kısımlarını kullanmıyoruz. Üzerine çok az su bırakıyoruz. Havuçları da aynı şekilde ortadaki odunsu kısmını kullanmıyoruz ve yine ince uzun dilimliyoruz. 1 çay kaşığı sıvıyağla soteliyoruz. Biberlerin de çekirdeklerini ayırıp ince uzun şekilde dilimliyoruz. Havuçları ve biberleri de soteliyoruz. Yumurtaları bir çimdik tuzla çırpıp çok az yağla omlet şeklinde arkalı önlü pişiriyoruz. Pişen omleti kesme tahtasına alıp ilk ılınınca yine ince uzun şeritler halinde dilimliyoruz.

Sıra balıklı harcımızı hazırlamaya geldi. Sarımsakları ister ezerek ister minik rendeyle rendeleyerek 1 çay kaşığı kadar sıvıyağla kokusu güzelleşinceye dek soteliyoruz. Ardından ton balıklarıyla beraber birkaç dakika kavuruyoruz. Soya sosunu ekleyip karıştırıyoruz. Balıklar soya sosunu çekince ocağı kapatıp susam yağını ekliyoruz. Bu aşamada tuz kullanmayacağız.

Pilav ılıdıktan sonra tuz ve şekeri küçük bir kâseye alıp üzerine pirinç sirkesi ve susam yağını koyup tuz ve şeker eriyene kadar karıştırıyoruz. Bu karışımı pilavımızın üstüne koyuyuruz. Pilavımızın yapış yapış olması çok önemli yoksa kimbap rulo halinde kalmıyor açılıyor.

Sıra kimbabımızı sarmaya geldi. bunun için kimbap altlığı bir çeşit hasırımız bunun yardımıyla rulo şekline getiriyoruz. Elinizde bu altlıktan yoksa alüminyum folyoyu birkaç kat yapıp aynı şekilde kullanabilirsiniz.

Kimbap altlığımızın üstüne yosunun parlak yüzeyi alt kısma gelecek şekilde seriyoruz. Pilavdan 1-2 yemek kaşığı yosunun üzerine koyup ince bir tabaka halinde koyuyoruz. Arada boşluklar olacak şekilde yayıyoruz. Çok koymamaya özen gösteriniz.

Pilavın üzerine önce kavurduğumuz ton balığından koyuyoruz. Üzerine ballı hardaldan sıkıyoruz. Omletten ve sebzelerden de 2'şer ya da 3'er tane koyup altlığın yardımıyla rulo haline getiriyoruz. Ruloyu altlığın üst kısmına getirip güzelce sıkıştırıp tüm malzemenin birbirine yapışmasını sağlıyoruz.

Tüm ruloları hazırladıktan sonra kâseye azar azar susam yağı koyup yosunların tüm yüzeylerini yağlıyoruz. Ardından ince ince dilimleyip servis tabağına diziyoruz. Son olarak kavrulmuş susam serperek servis ediyoruz.

Ton balıklı kimbap yapımının tamamını izlemek için tıklayın!

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.