Minik köstebek pasta nasıl yapılır?
Minik köstebek pasta nasıl yapılır?
Köstebek pasta tarifi zamanınızı biraz alabilir. Fakat yapılışı da bir o kadar basittir. Bol meyveli ve muzlu pastamız çayın yanında pek güzel gider. Evde hazırlanan en kolay pastalardan biridir.
Köstebek pasta tarifi için gerekli malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı süt
2,5 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
İçi için:
3 adet muz
2 paket toz krem şanti
1,5 su bardağı soğuk süt
Yumurtaları geniş bir kabın içine alınız ve ardından yoz şekeri de üzerine ilave edin.
Köstebek pasta nasıl yapılır?
Krema kıvamını alana kadar güzelce çırpın.
Üzerine ayçiçek yağı ve yarım su bardağı sütü ilave ederek biraz daha çırpın.
Kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin ardından un ve kakaoyu koyarak harca karıştıralım.
Spatula yardımıyla karıştırırsanız daha kolay olur.
Tereyağı ile yağladığınız yuvarlak fırın kalıbına kek karışımını boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirin.
Pastanın krem şantisini hazırlamak için; toz krem şantiyi kabın içine alın ve soğuk süt ile karıştırın.
Hepsini bir güzel çırpın.
Pişen keki fırından alın ve ılıdıktan sonra kalıptan çıkartın.
Kekin üst kısmını bıçak yardımıyla dikkatli bir şekilde alın.
Üzerini düz bir hale getirin. Ardından bıçak yardımıyla çok derine girmeden, 4 parçaya bölün ve parçaları dikkatli bir şekilde çıkarın.
İç kısımlarını kaşık yardımıyla kenardan birkaç cm boşluk kalacak şekilde çıkarın.
Muzları kekin tabanına dikkatli bir şekilde yerleştirin.
Ardından üzerini hazırladığınız krem şanti ile kaplayın.
Kaşıkla çıkardığınız kekin içini rondodan geçirin.
Pastanızın üzerini bu keklerle kaplayın.
Buzdolabında en az 3 saat kadar dinlendirin ve dilimleyerek servis edin. Köstebek pasta hazır.
Afiyet olsun.
Minik köstebek pasta yapımının tamamını izlemek için tıklayın!